Του Μάρκου Ψυχάρη //

«Οι Οveralt? θέτουν ένα ερώτημα στους ίδιους και στον κόσμο. Υπάρχει χώρος για να ακουστούν οι South Of No North σήμερα;» Τις τελευταίες εβδομάδες αυτή η σκέψη στριφογυρίζει στο μυαλό του George K. όλο και πιο έντονα. Παράλληλα, υπάρχει μια πραγματικότητα που απολαμβάνει τη ζεστασιά της. Μετά από χρόνια, περιμένει τη στιγμή που θα ανοίξει την πόρτα του διαμερίσματός του, να καλέσει το ασανσέρ και να βγει στην Αθήνα έχοντας τη θήκη του μπάσου κρεμασμένη στον ώμο.

O George K. (2)Οι πρόβες των Overalt? έχουν ενταθεί. Στο στούντιο μαζί με τον Fivo, ντράμερ στους South Of No North, τον Leo, κιθαρίστα που είχε παίξει με τους South (εν συντομία) live πριν χρόνια στο Gagarin, είχε πάρει μέρος στις ηχογραφήσεις του «Rajah» και έναν τραγουδιστή-έκπληξη περνούν ώρες μοντάροντας ένα πρόγραμμα τραγουδιών διάρκειας μιας ώρας. Το Σάββατο 14 Μαΐου θα εμφανιστούν για πρώτη φορά live στο «Death Disco».

overΈχει περάσει πολύ καιρός από την τελευταία φορά που η dark–wave των South Of No North ακούστηκε ζωντανά και ο George K. έχει κάτι να πει γι’ αυτό: «H αίσθηση τού να παίζεις μετά από τόσα χρόνια τα ίδια κομμάτια αλλά με την πείρα που στο μεταξύ έχεις αποκτήσει είναι σαν να συναντάς τον εαυτό σου 30 χρόνια πριν. Αυτό το πράγμα που κάποτε προσπαθούσαμε να βγάλουμε πλέον μας βγαίνει ιδωμένο από την πείρα και την εμπειρία που έχουμε. Ταυτόχρονα, ανακαλύπτουμε τι τελικά, μουσικά, ήταν αυτό που κάναμε τότε». Οι South Of No North είναι από τα λίγα γκρουπ της ανεξάρτητης σκηνής της Αθήνας που γεννήθηκαν τη δεκαετία του ‘80 με δισκογραφία 4 άλμπουμ. Και ήταν μόλις πέρυσι που κυκλοφόρησε σε 300 αντίτυπα ένα κουτί που μέσα του υπήρχε το σύνολο της δουλειάς τους. Το «83 – 92», ο τίτλος του, εξαφανίστηκε πολύ πιο σύντομα από όσο και οι συντελεστές δημιουργίας του περίμεναν.

Οι Overalt? δεν είναι μπάντα του ενός live. Ο George K. έχει άποψη: «Θα παίξουμε στην Αθήνα αλλά, αν κάποιοι μας καλέσουν να παίξουμε και εκτός της, δεν θα το αρνηθούμε. Στο Death Disco θα παίξουμε τραγούδια από τα τέσσερα άλμπουμ των South. Θα παίξουμε και ένα που κάποτε ηχογραφήσαμε αλλά δεν ερμηνεύσαμε ζωντανά ποτέ. Οι Overalt? δεν θα παίξουν νέο υλικό. Δεν υπάρχει λόγος να γίνει αυτό. Θα αισθανόμασταν άβολα αν το κάναμε. Μαζί με τον Fivo έχουμε τους Dreamline. Ένα project που μας προσφέρει την ομπρέλα της καλλιτεχνικής δημιουργίας κυριολεκτικά».

O George K.Οι μέρες περνούν. Οι πρόβες συνεχίζονται. Με ποιον τραγουδιστή; O George K. έχει ένα γλυκό στόρυ να καταθέσει: «Πριν ένα, ενάμιση χρόνο μου είπαν πως στο «YouTube» υπάρχει ένας τύπος που τραγουδά με την κιθάρα του κομμάτια των South. Τον ακούσαμε. Στην αρχή δεν το πιστεύαμε. Εδώ και έναν μήνα είμαστε σε επαφή μαζί του. Περνάμε ώρες στο στούντιο μαζί».