Ο Νικήτας Καραγιάννης είναι δημοσιογράφος, φωτορεπόρτερ και εικαστικός. Στη φωτογραφία, με την οποία ασχολείται από πολύ νεαρή ηλικία, είναι αυτοδίδακτος.

Έχει εργαστεί στο ρεπορτάζ περιοδικών και άλλων εκδόσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό (ΗΠΑ, Ιταλία). Για πολλά χρόνια απασχολήθηκε στο ελεύθερο ρεπορτάζ των εφημερίδων Τo Βήμα και Το Βήμα της Κυριακής καλύπτοντας θέματα σε Ελλάδα, Γερμανία, Τσεχία, Τουρκία κ.α. Στα ρεπορτάζ κάλυπτε πάντα ο ίδιος φωτογραφικά τα θέματά του.

H Έκθεση “1000 ΛΕΞΕΙΣ” με φωτογραφίες του εγκαινιάζεται σήμερα – Πολυχώρος ΔΕΝΤΡΟ, πλατεία Αββησυνίας 10 / Αγ. Φιλίππου 7 Μοναστηράκι και θα διαρκέσει ένα μήνα.  

 

-Η φωτογραφία δρόμου είναι μια πολύ μεγάλη αγάπη του Νικήτα Καραγιάννη και τα τελευταία δέκα χρόνια απαθανατίζει την καθημερινότητα στους δρόμους της Αθήνας. Στην έκθεση «1000 ΛΕΞΕΙΣ» παρουσιάζει για πρώτη φορά υλικό από τα αρχεία του. «Στη φωτογραφία δρόμου» μεγάλο ρόλο παίζουν και οι συγκυρίες, να βρεθείς, δηλαδή, στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή» λέει ο ίδιος. «Οι εικόνες στο δρόμο γεννιούνται ξαφνικά από το πουθενά και διαρκούν για λίγες στιγμές. Είναι συναρπαστικό!».

Το Video Art που προβάλεται είναι του γνωστού σκηνοθέτη Νίκου Σούλη ενώ την επιμέλεια έκανε η Black Block Productions.