Οι Έλληνες γελοιογράφοι ετοιμάζονται για τη δική τους μεγάλη στιγμή στο κέντρο της Αθήνας και βρεθήκαμε στο στήσιμό της. Τοποθέτησαν 160 γελοιογραφίες περιμετρικά του Εκθεσιακού χώρου του Μετρό στο Σταθμό Συντάγματος και αύριο – η έκθεση θα έκανε ξεκινούσε σήμερα αλλά σκόνταψε στην προειδοποιητική 24ωρη απεργία των εργαζομένων του Μετρό – θα εγκαινιάσουν την έκθεση με τον τίτλο “Πόλεμος Α.Ε. – War S.A.”. Ένα γεγονός που θα διαρκέσει ως τις 20 Μαΐου με ελεύθερη για το κοινό είσοδο.

Είναι η τρίτη χρονιά που η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων σε συνεργασία με τη Βουλή των Ελλήνων, την Περιφέρεια Αττικής και την ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. συνεργάζονται παρουσιάζοντας στην καρδιά της πρωτεύουσας εικόνες που με αφετηρία το χιούμορ περιγράφουν τη μάλλον πικρή πραγματικότητα του εγχώριου και διεθνούς πολιτικοκοινωνικού παρόντος.

Η φετινή διοργάνωση είναι πνευματική συνέχεια της περσινής. Εκείνης που είδαν κοντά στα 150 χιλιάδες άτομα και φιλοξένησε δουλειές Ελλήνων και Βρετανών γελοιογράφων που συνεργάζονται με κορυφαία έντυπα μέσα της χώρας τους. Φέτος στην έκθεσή τους οι Έλληνες αποφάσισαν να εκθέσουν έργα τους παρέα μ’ εκείνα Πορτογάλων συναδέλφων τους.

Εκτος των άλλων η ανακοινωση των Ελληνων γελοιογράφων για την έκθεση τους αναφέρει:
“Επιλέξαμε το θέμα του Πολέμου, μη μπορώντας να αποστρέψουμε τη ματιά μας όχι μόνο από όσα συμβαίνουν στη γειτονιά μας αλλά και από κάθε γωνιά του κόσμου που απειλείται από τα γεράκια του Πολέμου. Φιλοδοξούμε η έκθεση “Πόλεμος Α.Ε. – War S.A.” να αποτελέσει μια φιλειρηνική, διεθνιστική κραυγή αγωνίας και συμπαράστασης, ένα εικονογραφημένο μήνυμα φιλίας των λαών κόντρα στον μιλιταρισμό, τις βόμβες και τον θάνατο. Αρνούμαστε να σιωπήσουμε μπροστά στα καραβάνια των προσφύγων και στεκόμαστε με αλληλεγγύη απέναντι στα παιχνίδια εξουσίας και τις ξένες επεμβάσεις των μεγάλων δυνάμεων στις ζωές των ανθρώπων.”

-Η έκθεση θα λειτουργήσει από τις 15 έως και τις 20 Μαΐου 2018 στον εκθεσιακό χώρο του Μετρό Συντάγματος, καθημερινά, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

-Συνολικά θα εκτεθούν 160 έργα. Κάθε μέρα θα βρίσκονται στο χώρο μέλη της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων για να ενημερώνουν και να ξεναγούν το κοινό.

-Η φετινή έκθεση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του γελοιογράφου Βαγγέλη Παυλίδη. Έφυγε νέος, ανεξαρτήτως ηλικίας. Όπως όλοι οι γελοιογράφοι.

Συμμετέχουν:

Από τη Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων (www.cartoonists.gr)

ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΤΑΣΟΣ, ΒΛΑΧΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΓΕΩΡΓΟΠΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΔΕΡΒΕΝΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ, DRANIS, ΖΑΧΑΡΗΣ ΠΑΝΟΣ, ΖΕΡΒΟΣ ΠΕΤΡΟΣ,JOHN ANTONO, ΙΩΑΝΝΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΚΟΥΤΣΑΝΤΑΣ ΣΑΚΗΣ, ΜΑΚΡΗΣ ΗΛΙΑΣ, ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΠΑΝΟΣ, ΜΗΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ(BAS), ΜΗΤΣΟΜΠΟΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΞΕΝΟΥ ΕΦΗ, ΟΡΝΕΡΑΚΗΣ ΣΠΥΡΟΣ, ΟΘΩΝΑΙΟΥ ΑΛΕΞΙΑ, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΡΟΥΓΓΕΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, SOLOUP, SOTER, ΣΤΑΘΗΣ (ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ), ΤΑΜΠΑΚEΑΣ ΗΛIΑΣ, ΤΖΑΜΠΟΥΡΑ ΜΑΡΙΑ, ΧΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Από την Πορτογαλία:

ANTÓNIO, CARLOS BRITO, ANDRÉ CARRILHO, CRISTINA SAMPAIO, VASCO GARGALOΣ, JORGE GONÇALVES, MAIA, RODRIGO DE MATOS, CRISTIANO SALGADO