του Γιάννη Παναγόπουλου //

Ο Monsieur Minimal έχει κυκλοφορήσει πέντε άλμπουμ. Όλα τους είχαν το τραγούδι-διαμάντι, με ρεφρέν που θα κολλούσε στη μνήμη και θα ξεκολλούσε δύσκολα. Η τελευταία του δουλειά είχε τον τίτλο «Erotica». Θα την έλεγες και τη ρετροσπεκτίβα του αφιερωμένη στις δεκαετίες του 1960 και του 1970 όταν ο κόσμος δοκίμαζε το καινούργιο στη μουσική, το σεξ, τον τρόπο που ντυνόταν ή εκείνον που μάκραινε τα μαλλιά του. Σ’ εκείνο το άλμπουμ που κυκλοφόρησε τον περασμένο Σεπτέμβριο υπήρχε και το τραγούδι «Η Στιγμή», στο οποίο συμμετείχε ο Δάκης. Αυτό το διάστημα ετοιμάζουν τις ανοιξιάτικες εμφανίσεις τους.

– Πέρυσι μου έλεγες πως περάσατε, με τη φίλη σου, μεγάλο μέρος του χειμώνα στο Βερολίνο και πως ήθελες να ψάξεις τις πιθανότητες για μουσική πορεία εκεί. Σήμερα είναι η σειρά του Χόλιγουντ; Είδα μια φωτογραφία που ανέβασες στο Facebook με έναν φάκελο που έγραφε «Holywood – Cross your fingers». Κατα τη γνώμη σου ποιος είναι ο Έλληνας καλλιτέχνης που έχει μια πορεία εκτός της χώρας και πιστεύεις ότι έκανε πραγματική καριέρα; 

-Η σκέψη μου για το τι μπορώ να κάνω και εκτος Ελλάδας είναι ενεργη διαρκώς. Η Αμερική είναι τεράστια. Αξίζει τον κόπο να το ψάξουν οι πάντες. Σε ό,τι αφορά τους Έλληνες, λέω πως στο παρελθόν τα κατάφερε ο Ντέμης Ρούσσος και στις μέρες μας ο Γιώργος Λάνθιμος.

– Ποιο είναι το κομμάτι που έχεις στο repeat το τελευταίο διάστημα; 

-Το «Thinking of a place» των The War on Drugs.

– Η συνεργασία με τον Δάκη θα έχει συνέχεια; 

-Υπάρχει μια σκέψη να βγει όλο το «Εrotica» και στα γαλλικά, οπότε σίγουρα αυτό θα γίνει και με τη «Στιγμή», το κομμάτι που ερμήνευσε. Στο επίπεδο των εμφανίσεων, όμως, θα κάνουμε κάποια πράγματα. Ηδη έχουμε φτιάξει ένα σχήμα για κάποιες κοινές εμφανίσεις. Θα λέμε παλιά αγαπημένα τραγούδια του Δάκη σε συνδυασμό με δικά μου και με κοινή αναφορά και αισθητική τη «Στιγμή» και το «Erotica». Ξεκινάμε τις εμφανίσεις μας στις 19 Απριλίου, για 4 Πέμπτες ως τις 10 Μαΐου στο εξωτικό και ερωτικό «Tiki bar» στην Ακρόπολη.

– Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σου; 

Πέρα από αυτό το πρότζεκτ με τον Δάκη στο «Tiki», σκοπεύουμε να ταξιδέψουμε σε όσες περισσότερες πόλεις και νησιά μπορούμε μέσα στο καλοκαίρι. Υπάρχει ενδιαφέρον, αλλά ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί πρόγραμμα με τις ημερομηνίες. Δισκογραφικά θα κυκλοφορήσουν κάποια remixes από το «Erotica» και ένα νέο κομμάτι με μια συμμετοχή-έκπληξη.

– Τι δεν έχεις κάνει ακόμα στη μουσική που θέλεις να κάνεις στη διάρκεια του 2018; 

-Δεν έχω κάνει πολλά, όπως soundtrack για ταινία ή κάποια συνεργασία με καλλιτέχνη του εξωτερικού. Λες να προλάβω να τα κάνω όλα αυτά στη διάρκεια της χρονιάς;

To πέμπτο άλμπουμ «Erotica» του Monsieur Minimal κυκλοφορεί σε βινύλιο, cd και σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα από τη Mo.Mi. Records, σε διανομή της Feelgood Records. Μπορείτε να το ακούστε ολόκληρο εδώ: