Ο δημοσιογράφος, μανιακός συλλέκτης άλμπουμ βινυλίου και συγγραφέας, Γιάννης Αλεξίου, «βούτηξε» στο παρελθόν. Ανέσυρε ένα άλμπουμ που αξίζει να μπει στα αρχεία της Retrόσφαιρας.

Χάρρυ Κλυνν – «Μαλακά πιο Μαλακά»

Ο Αλεξίου μας λέει: «Ελλάδα, η χώρα του Πράσινου Ήλιου, του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ, της Καλαμαριάς…τραγουδάει σατιρίζοντας την επικαιρότητα στην Ελλάδα το 1984 ο Χάρρυ Κλυνν στον δίσκο του «Μαλακά πιο Μαλακά». Ένα άλμπουμ που βγήκε ύστερα από τρία χρόνια…σιωπής, μετά τις θρυλικές πια «Πατάτες» του 1981 και σήμερα ακούγεται αρκετά ξεπερασμένος, σε αντίθεση με τα πρώτα άλμπουμ του (Για Δέσιμο, Δοξάξτε με, Πατάτες) που είναι και σήμερα επίκαιρα και ξεχωριστά, απαραίτητα στη δισκοθήκη όσων τους άγγιξε το σατιρικό τραγούδι».

Xarry Klynn (1)

 

*Ο Γιάννης Αλεξίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967 και είναι δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 2000. Έχει εργαστεί στο ελεύθερο, οικονομικό και αθλητικό ρεπορτάζ σε πολιτικές εφημερίδες και περιοδικά. Η πολύπλευρη γνώση του πάνω στη μουσική και η αγάπη του γι’ αυτήν, τον οδήγησαν σταδιακά στην εξειδίκευσή του ως μουσικού συντάκτη. Παράλληλα, έχει συνεργαστεί με ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς. Toν Νοέμβριο του 2014 κυκλοφόρησε το βιβλίο “Βινύλιο, τα καλύτερά μας χρόνια!” (εκδόσεις Φαρφουλάς). Επίσης, είναι υπεύθυνος επικοινωνίας και προβολής του φεστιβάλ «Vinyl is Back».