Πίσω στη δεκαετία του 1990. Όταν η “ανεξάρτητη” ποπ έκαιγε και συγκροτήματα σαν τους Oasis, τους Blur, τους Pulp και τους Verve γίνονταν εξαγώγιμες αξίες βρετανικής κουλτούρας καταλαμβάνοντας τις πρώτες θέσεις μουσικών τσαρτ, κάθε χώρας με μουσικό τσαρτ, ο τραγουδιστής των Verve Ρίτσαρντ Άσκροφτ, που σήμερα κάνει σόλο πορεία, ευτύχησε να τραγουδήσει δύο – τρία εμβληματικά τραγούδια. Το “Bitter Sweet Symphony” έγινε επιτυχία παντού, παράγει συναισθήματα, αναμνήσεις στους φαν της brit – pop μουσικής ως σήμερα. Ενώ η ερμηνεία του στα πιο προσωπικά, θα λέγαμε αυτοαναφορικά, κομμάτια “The Drugs Don’t Work”, “A Song For The Lovers” κατάφεραν να τον καθιερώσουν ως καλλιτέχνη. Ο Ρίτσαρντ Άσκροφτ είναι ο νέος headliner της 1ης ημέρας, 31 Μαΐου, του φεστιβάλ Release Athens 2018. Μετά την αθηναϊκή του εμφάνιση ο Βρετανός καλλιτέχνης θα βρεθεί στη σκηνή μαζί με τους Rolling Stones, αφού κλήθηκε από εκείνους να ανοίξει τις συναυλίες τους στο Μάντσεστερ και το Εδιμβούργο.

Γεννημένος στις 11 Σεπτεμβρίου του 1971 στο Γουίγκαν της Βρετανίας, πόλης με ισχυρή παράδοση στη βρετανική ποπ κουλτούρα, ο Άσκροφτ σχημάτισε τη δική του μπάντα, Verve, το 1990. Στη διάρκεια της εννιάχρονης πορείας του το συγκρότημα κατάφερε να συνδυάσει τη ροκ, τη φολκ και την ψυχεδελική μουσική ιδανικά. Το άλμπουμ τους “Urban Hymns” – μια κυκλοφορία του 1997 – υπήρξε δείγμα αυτής της μίξης. Θεωρείται διαμάντι της βρετανικής ποπ σκηνής. Πούλησε περισσότερα από δέκα εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Από την πρώτη διάλυση των Verve, το 1999, ο Άσκροφτ ακολούθησε τη δική του μοναχική πορεία κυκλοφορώντας άλμπουμ όπως τα Alone with Everybody (2000) και Keys With the World (2006) που πήραν το χρώμα της πλατίνας σε πωλήσεις φτάνοντας στο βρετανικό και πολλά ευρωπαϊκά Τοπ 10. Ο τραγουδιστής κυκλοφόρησε το τελευταίο του άλμπουμ “These People” στις 20 Μαΐου 2016. Μια μουσική κυκλοφορία που συντήρησε το μύθο του ως κορυφαίου ροκ ερμηνευτή. Και επειδή τα πολλά λόγια είναι περιττά αναφέρουμε πως ο τραγουδιστής Κρις Μάρτιν των Coldplay έχει περιγράψει τον Άσκροφτ ως “καλύτερο τραγουδιστή στον κόσμο”. Υπερβολή ή όχι θα το μάθουμε και εμείς πολύ σύντομα στην Αθήνα.

Η προπώληση για τις 31 Μαΐου, πρώτη μέρα του φεστιβάλ Release Athens 2018 (Richard Ashcroft, Rag’n’Bone Man, Kid Moxie, Sworr., Lip Forensics) συνεχίζεται πλέον προς 35 ευρώ (μονό εισιτήριο) και 65 ευρώ (διπλό εισιτήριο). Για τη VIP Area, η προπώληση συνεχίζεται προς 100 ευρώ.

Διάθεση:

Online | www.releaseathens.gr και www.viva.gr / τηλεφωνικά στο 11876

Φυσικά σημεία / στα καταστήματα Reload, Seven Spots, Media Markt, Ευριπίδης, στον πολυχώρο Yoleni’s (Σόλωνος 9, καθημερινά 8:00-00:00, Σάββατο 9:00-00:00, Κυριακή 10:00-20:00), στο Viva Kiosk Συντάγματος (Πλ. Συντάγματος 4, καθημερινά 9:00-21:00) και στο Viva Spot Τεχνόπολης (μέσα στον χώρο της Τεχνόπολης, είσοδος από οδό Περσεφόνης, Δευτ-Σαβ 11:00-19:00)

Ειδικά για όσες και όσους έχουν προμηθευτεί εισιτήριο για την 1η ημέρα του Release Athens 2018 μέχρι τις 16/4, οπότε και ανακοινώθηκε η ακύρωση της εμφάνισης των London Grammar λόγω προβλήματος υγείας της Hannah Reid, ισχύουν τα εξής:

1. Το εισιτήριό σας ισχύει κανονικά για τις 31/5 (προσοχή: η μη χρησιμοποίησή του δε συνεπάγεται ολική αποζημίωση).

2. Με το ίδιο εισιτήριο – απλά και μόνο με την επίδειξή του στην είσοδο – σας δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθήσετε, εντελώς δωρεάν, μία ακόμα ημέρα του Release Athens 2018 (1/6 με Thievery Corporation, UB40 feat Ali, Astro & Mickey, Golan, Angelika Dusk, Magenta Flaws ή 17/6 με Jamiroquai, Parov Stelar, Cigarettes After Sex, Sillyboy’s Ghost Relatives, Σtella). Η επιλογή είναι δική σας.

3. Για όσες και όσους δεν επιθυμούν να παρακολουθήσουν δωρεάν μία από τις δύο υπόλοιπες ημέρες του φεστιβάλ, μετά τη λήξη αυτού θα πραγματοποιηθεί επιστροφή ποσού 22 ευρώ, ανεξάρτητα από το αν παρακολούθησαν, ή όχι, την 1η ημέρα.

Διαδικασία επιστροφής χρημάτων

Από τις 18/6 και για τις επόμενες 30 ημέρες, όσοι φίλοι δεν έχουν κάνει χρήση του δικαιώματός τους να παρακολουθήσουν την πρόσθετη δωρεάν ημέρα του φεστιβάλ, πρέπει να αποστείλουν από το email που δήλωσαν κατά την αγορά του εισιτηρίου τις παρακάτω πληροφορίες, βάζοντας ως θέμα “Release Athens Day 1 / refund”:

1. Τον αριθμό του εισιτηρίου

2. Τον λογαριασμό τραπέζης όπου θέλουν να γίνει η επιστροφή των χρημάτων

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 3450817 – 6985555075 (εργάσιμες ημέρες, 10:30-17:30)