Από την Ντέμη Αυλωνίτη //

Δραματική κομεντί (χώρα παραγωγής: Ιρλανδία, Μεγάλη Βρετανία, ΗΠΑ) σε σκηνοθεσία Τζον Κάρνεϊ με τους Φέρντια Γουόλς-Πίλο, Λούσι Μπόιντον, Έινταν Γκίλεν και Τζακ Ρέινορ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

sing street2Πώς γίνεται να διαφοροποιείσαι σαν καλλιτέχνης και να είσαι «χαρούμενος – λυπημένος»; Ανακαλύπτοντας τους Cure, μελετώντας το μπάσο και τα βίντεο κλιπ των Duran Duran, αλλά κι άλλα συγκροτήματα όπως οι Clash, Jam, A- Ha, Hall and Oates και Spandau Ballet, ο νεαρός Conor Lalor (ο οποίος κάποια στιγμή θέτει και το παραπάνω ερώτημα), αποκτά τα απαραίτητα εφόδια προκειμένου να δημιουργήσει το δικό του συγκρότημα. Κι ο λόγος; Πρώτα ο έρωτας, κι έπειτα η αγάπη του για τη μουσική, η οποία αποτελεί και μέσο φυγής από τα προβλήματα του σπιτιού του.

sing street3Όταν αντικρίζει την όμορφη και μυστηριώδη 16χρονη Raphina, μοντέλο στο επάγγελμα, προκειμένου να βρει λόγο για να την  προσεγγίσει, της προτείνει να λάβει μέρος στα κλιπάκια της (ανύπαρκτης ακόμα) μπάντας του. Μόλις εκείνη δέχεται, τότε αρχίζει το τρέξιμο… Διότι μέχρι εκείνη την ώρα ήταν απλά ένα χαμηλών τόνων παιδί, το οποίο είχε αναγκαστεί να αλλάξει σχολείο (από ιδιωτικό, πήγε σε καθολικό) στο Δουβλίνο όπου ζούσε, λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων των γονιών του (οι οποίοι βρίσκονται λίγο πριν τα χωρίσματα). Χωρίς μπάντα, χωρίς καλά μαύρα παπούτσια, χωρίς τίποτα. Ενώ τώρα ενδέχεται να γίνει δημοφιλής, δυναμικός και να πάρει ακόμη και τα άτομα που του έκαναν μπούλινγκ με το μέρος του, προκειμένου να την εντυπωσιάσει.

sing street5

Η ταινία, λιτή, ευχάριστη και με ρεαλιστικούς χαρακτήρες, θα κάνει πολλούς νέους να ταυτιστούν μαζί τους, ειδικά εκείνους που θέλησαν να κάνουν κάποιο σχολικό συγκρότημα προκειμένου να κάνουν την επανάστασή τους,  να «ψαχτούν» και να γοητεύσουν το αντίθετο φύλο. Καταφέρνει να περάσει στους θεατές της όλα αυτά που θέλει. Μεταξύ άλλων, μέσα από την εικόνα του Δουβλίνου τη δεκαετία του ’80, την ανάγκη μίας νεαρής να μεταναστεύσει στο Λονδίνο, την ιστορία του αγοριού που θα την ερωτευτεί και θα κάνει τα πάντα για να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα και φυσικά τα κυριότερα μουσικά ακούσματα τα οποία επηρέασαν την εποχή.

sing street4

Παίζεται στις αίθουσες ( 2/9- 7/9): Αβάνα – Θερινός. Λεωφ. Κηφισίας 234 και Λυκούργου 3. Τηλ. 210 – 6756546. Πε. – Τε.22.15. Village 15 Cinemas @ The Mall. Ανδρέα Παπανδρέου. ΗΣΑΠ Νερατζιώτισσα. Μαρούσι. Τηλ (με χρέωση). 14848. Αίθουσα 1: Πε. – Τε. 19.20/21.30/23.40. Δεξαμενή – Θερινός. Πλατεία Δεξαμενής. Κολωνάκι. Τηλ. 210 – 3623942. Πε. – Τε. 20.45/22.45. Σπόρτιγκ Digital Cinema – Θερινός. Κ. Παλαιολόγου 18. Ν. Σμύρνη. Τηλ. 210 – 9313360. Αίθουσα 3: Πε. – Τε. 22.15. Τριανόν Cinemax – Θερινός. Κεφαλληνίας 4. Σαρωνίδα. Τηλ. 2291054931. Πε. – Κυ. Τρ. Τε. 22.30

sing street6