Φωτογραφία Μαρίζα Καψαμπέλη //

Ο Σίβερτ Χόιεμ μας έχει πει: “Είμαι Νορβηγός. Zω στο Όσλο. Προσπαθώ να μην εστιάζω στην τυπικότητα της πόλης. Πάντα ήθελα από εμένα, από τους φίλους που δεθήκαμε μουσικά, να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Ελπίζω να το καταφέραμε. Ελπίζω να το καταφέρνω. Δεν θεωρώ το ρεπερτόριό μου νορβηγικό. Δεν με ενδιαφέρει αυτό. Η σκηνή της Νορβηγίας είναι πολύ μικρή, σχεδόν κλειστοφοβική. Από παιδί κοιτούσα τη βρετανική, την αμερικανική, τη γαλλική μουσική. Α! Υπάρχει και κάτι ακόμα. Το έχω ξαναπεί. Μερικά από τα 90’s death metal της Νορβηγίας έσπασαν τη μονοτονία της μουσικής της σκηνής. Ήταν αυθεντικά. Μου αρέσουν.”

Για μια ακομα φορά στην καριέρα του ο Χόιεμ έρχεται στην Ελλάδα για συναυλίες. Οι Paradise στην Αθήνα θα εμφανιστούν στο Gagarin 205 (Λιοσίων 205) το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της επετείου των 15 χρόνων από την ίδρυσή του. Μια μέρα πριν, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, θα εμφανιστούν στην Πάτρα στην Αίθουσα Αίγλη και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη στο Principal Club Theater. Οι Paradise είναι μια ανέλπιστη μπάντα. Δανείζονται πολλά από το θορυβώδες post–punk των Sonic Youth αλλά και το μίνιμαλ μπλουζ της P.J, Harvey. Είναι γέννημα του ακαριαίου ενθουσιασμού που ένιωσαν μεταξύ τους ο κιθαρίστας της Marianne Faithfull και των Longview, Robert McVey με τον Σίβερτ Χόιεμ σε μια τυχαία συνάντησή τους στο Όσλο. Όταν στη συντροφιά προστέθηκαν η έμπειρη μπασίστρια, Simone Marie Butler, που έχει να επιδείξει συνεργασίες με τους Primal Scream και τον James Williamson, και ο θρυλικός Rob Ellis, ο ντράμερ της PJ Harvey με τις μαγικές μπαγκέτες του, ένα συγκρότημα με ολοκληρωμένη άποψη για το τι ήθελε από τον ροκ εαυτό του είχε μόλις γεννηθεί.

Ιnfo για τη συναυλία των Paradise

Τιμές εισιτηρίων. Η τιμή προπώλησης είναι 28 ευρώ. Την ημέρα της συναυλίας στο ταμείο τα εισιτήρια θα κοστίζουν 30 ευρώ.

Προπώληση www.viva.gr