Μετά από τρία χρόνια καλλιτεχνικής σιωπής ο Morrissey κυκλοφορεί νέο τραγούδι. Έχει τον τίλο του Spent the Day in Bed. Είναι το πρώτο σινγκλ από το νέο του άλμπουμ Low in High School που θα κυκλοφορήσει στις 17 Νοέμβρη.

Morrissey είναι, σιγά μην είναι χλιαρός.

Ο Βρετανός τραγουδιστής στο νέο του κομμάτι μιλά για όλα εκείνα που τον ενοχλούν, τον πληγώνουν με τον δικό του τρόπο. Προτρέπει τον κόσμο να παραμένει στο κρεβάτι του όλη μέρα αντί να παρακολουθεί ειδήσεις στην τηλεόραση που μαγειρεύονται για να τον φοβίσουν, τον κάνουν να αισθάνεται μικρός και μόνος, του δίνουν την αίσθηση πως η σκέψη του είναι περιττή. Η τελευταία φορά που ο πρώην τραγουδιστής των ποπ ηρώων The Smiths βγήκε δημόσια να πει κάτι ήταν τον περασμένο Μάιο. Όταν κατάγγειλε την υποκριτική στάση της Βασίλισσας της Βρετανίας, της πρωθυπουργού της χώρας Τερέζα Μέι, του δημάρχου του Λονδίνου Sadiq Khan γύρω από τη στάση που κράτησαν αμέσως μετά το απεχθές τρομοκρατικό χτύπημα, που έγινε στις 22 Μαΐου 2017 στη διάρκεια συναυλίας της Αριάνα Γκράντε στο Manchester Arena του Μάντσεστερ, όταν έχασαν τη ζωή τους 23 άνθρωποι και 250 τραυματίστηκαν.

-Το κομμάτι δεν θα έλεγες πως μοιάζει με το τυπικό στυλ του Morrissey. Ο ήχος της κιθάρας είναι λιγότερο έντονος. Ο ήχος του οργάνου έχει πρωτεύοντα ρόλο. Βέβαια από τη στιγμή που στο κομμάτι μπαίνει η φωνή του τραγουδιστή αντιλαμβάνεσαι αμέσως ποιος το ερμηνεύει.