Πληροφορίες συμμετοχής

Στείλτε ένα «πρόσωπο» της Μεσογείου εμπνευσμένο από τη διαρκή τραγωδία της προσφυγιάς στα ευρωπαϊκά σύνορα. Μπορεί να είναι φτιαγμένο με ό,τι τεχνική θέλετε και το περιεχόμενό του είναι επίσης ελεύθερο: καταγραφή, καταγγελία, απεικόνιση,…

Ο μόνος όρος είναι να είναι ζωγραφισμένο με σημείο εκκίνησης το αρχείο jpg που θα βρείτε συνημμένο στο μέιλ, ή στη σελίδα: https://www.facebook.com/events/846039332157727/ . Κατεβάστε το, ζωγραφίστε ό,τι νομίζετε και στείλτε το έργο σας σε ηλεκτρονική μορφή στο μέιλ: art.stopmaremortum@gmail.com Θέλουμε να καταφέρουμε να μαζέψουμε ένα έργο για κάθε θύμα των μεσογειακών συνόρων (23.000!!! από το 2000 ως σήμερα). Όλα τα έργα θα συμβάλουν με δημόσιες δράσεις (εκθέσεις, δημοσιεύσεις, εκτυπώσεις, βίντεο, κλπ) στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και την αλλαγή της ευρωπαϊκής εξωτερικής και μεταναστευτικής πολιτικής.

mare mortum
Έργο της Rebeca Luciani. Γεννήθηκε στην Αργεντινή το 1976. Σπούδασε στη χώρα της Καλές Τέχνες. Από το 2000 ζει και εργάζεται στη Βαρκελώνη. Δουλειές της έχουν εκτεθεί στη Βαρκελώνη, στο Σάο Πάολο, στο Σαντιάγο (Χιλή) και το Μπουένος Άιρες.

Για περισσότερες πληροφορίες, Αγγλικό κείμενο, δείτε και εδώ: graphicart-news.com

Η πρωτοβουλία είναι της οργάνωσης Stop Mare Mortum (https://stopmaremortum.wordpress.com ) που ξεκίνησε πριν τρεις μήνες, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινή γνώμη για το τεράστιο θέμα που δημιουργεί η έλλειψη ανθρωπιάς στα μεσογειακά σύνορα της Ευρώπης με την Ασία και την Αφρική. Νομίζω ότι θα ήταν χρήσιμο να συντονιστούμε με ανάλογες πρωτοβουλίες σε διεθνές επίπεδο.

Η ιδέα μας είναι να μπορέσουμε να δείξουμε το “πρόσωπο” των 23.000 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο από το 2000 μέχρι σήμερα, θύματα της ευρωπαϊκής εξωτερικής και μεταναστευτικής πολιτικής της “Ευρώπης- Φρουρίου”. Με αυτήν την έννοια deadline είναι η συγκέντρωση αυτού του ασύλληπτου αριθμού έργων: ένα για κάθε άνθρωπο… Mέχρι να το καταφέρουμε, προσκαλούμε κάθε ενδιαφερόμενο που μπορεί, να οργανώσει εκθέσεις με εκτυπώσεις των εικόνων σε δημόσιους χώρους. Η πρώτη έκθεση έγινε πριν μια βδομάδα σε ένα πολιτιστικό κέντρο της Βαρκελώνης. Σκοπός μας είναι να χρησιμοποιήσουμε τα πορτρέτα αυτά σαν συνοδευτικό υλικό σε καμπάνιες ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης, σαν εικονογραφήσεις σε μια έκδοση κειμένων και σαν βάση για ένα μελλοντικό φιλμάκι (γι’ αυτό και επιλέξαμε το οριζόντιο φορμάτ).