Του Γιάννη Παναγόπουλου //

Το στόρυ ξεκίνησε να παίζει δύο, δύο και κάτι, χρόνια πριν. Τότε που νόμιζα πως τις έλεγαν εκατόν είκοσι τρία Swing. Φευγαλέα είχα δει το όνομα τους σε αφίσα. Συγκράτησα τον αριθμό, προχώρησα παρακάτω. Ο καιρός περνούσε. Και μέχρι να συναντηθώ με την αλήθεια πρέπει να είπα 4,5,6 φορές σε φίλους-φίλες, σχεδόν φίλους και φίλες «Μα ποιες τελικά είναι οι εκατόν είκοσι τρία Swing». Ρόμπα έγινα. Οι 123 Swing δεν έχουν ιδέα για τα παραπάνω. Σόρρυ κορίτσια… δημόσια, για αυτό. Α! Οι 123 Swing είναι τρεις κοπέλες, με μουσική παιδεία, που τραγουδούν σουίνγκ. Που τις καλούν συνέχεια για λάιβ. Που διασκευάζουν όποιο κομμάτι τους γυαλίσει. Που κορίτσια και αγόρια λατρεύουν να χορεύουν πάνω στη φωνή τους. Πάμε να δούμε έξτρα ουσία, παρακάτω.

– Άσχετο, αλλά στη σελίδα σας στο facebook, εκεί που βάζουμε τη φωτογραφία προφίλ, εσείς έχετε βάλει μια τσάντα φίρμας ρούχων. Γιατί αυτό;

-Το τελευταίο διάστημα η φίρμα της φωτογραφίας είναι χορηγός μας. Μας στηρίζει δίνοντάς μας ρούχα για τις εμφανίσεις μας. Αυτό είναι όλο. Την ευχαριστούμε.

– Ποια από τις τρεις σας έριξε την ιδέα για το όνομα του τρίο;

-Ήμασταν στο αυτοκίνητο μπλοκαρισμένες στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας κάνοντας πρόβα ένα τραγούδι. Κάποια λοιπόν έδωσε τον ρυθμό για να ξεκινήσουμε… one, two, three και… «εγένετο φως». Το κρατήσαμε.

swing

-Τι δεν έχετε κάνει ακόμα ως συγκρότημα που θέλετε να γίνει αύριο;

-Θα θέλαμε να συνεργαστούμε με μια big band. Για να ζήσουμε την ατμόσφαιρα και την ενέργεια των big bands των δεκαετιών του ΄30 και ΄40. Καλούμε το σύμπαν να ακούσει τις προσευχές μας.

-Διάβασα και άκουσα για εσάς από διάφορους. Swing το ένα. Swing το άλλο. Και πάντα κάπου στην κουβέντα έπαιζε και το: «Τα κορίτσια έχουν κλασική παιδεία». Τι λέμε γι’ αυτό;

-Έχουμε κοινό παρελθόν και οι τρεις με σπουδές στο κλασικό τραγούδι και είμαστε παιδιά της Λυρικής σκηνής, με περισσότερα ή λιγότερα χρόνια η καθεμία στο θέατρο. Μεγάλο κεφάλαιο αυτό, πρέπει να κάνουμε ξεχωριστή συνέντευξη κάποια στιγμή.

-Ποια είναι τα επόμενα τραγούδια που σκέφτεστε να διασκευάσετε;

Θέλουμε να βάλουμε στο πρόγραμμά μας περισσότερα ελληνικά τραγούδια και το έχουμε ήδη δρομολογήσει. Καθώς και τραγούδια διεθνούς ρεπερτορίου, όχι όμως τα προβλέψιμα. Η όμορφη φωνητική αρμονία μπορεί να κρύβεται παντού.

-Τι θα κάνετε αμέσως μετά από αυτή την συνέντευξη;

Πρόβα φυσικά, τι άλλο;

-Tο επόμενο σας live για πότε έχει κλείσει;

Η αλήθεια είναι ότι το 2016 μπήκε πολύ δυναμικά για εμάς και ήδη έχουμε κλείσει αρκετά live:

  • 22 Ιανουαρίου στο Τρένο στο Ρούφ
  • 30 Φεβρουαρίου στο Nice and easy στην Κηφισιά
  • 12 Φεβρουαρίου στο Nice and easy στην Κηφισιά
  • 14 Φεβρουαρίου στον Παλιάτσο στην Πεντέλη
  • 20 Φεβρουαρίου στο Nice and easy στην Κηφισιά

-Δισκογραφία; Τι; Πώς; Πού; Πότε;

Πολύ σύντομα θα ηχογραφήσουμε το πρώτο μας τραγούδι σε στίχους και μουσική της Ελεάνας Ζεγκίνογλου. Δεν μπορούμε να σας πούμε περισσότερα. Κρατάμε μυστικά. Αλλά θα σας πούμε πως ο τίτλος του τραγουδιού είναι πολύ αυτοσαρκαστικός!!!