του ΝίκουΜουρατίδη //

Το μόνο εξώφυλλο του Time που θυμόμουν και που αφορούσε την Ελλάδα ήταν αυτό με τον Κοσκωτά πίσω από της φυλακής τα σίδερα. Το είχα αγοράσει μάλιστα τότε……

Το Time (Χρόνος) είναι εβδομαδιαίο αμερικανικό ειδησεογραφικό περιοδικό που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 1923. Η κυκλοφορία του σήμερα προσεγγίζει τα εκατομμύρια πωλήσεις ανά τεύχος. Είναι από τα λιγοστά έντυπα με γυναίκα διευθύντρια, την Νάνσυ Γκίμπς, που έχει αναλάβει το περιοδικό από τον Οκτώβριο του 2013. Η πιο διάσημη ενέργεια του περιοδικού είναι η ανακήρυξη κάθε χρόνο του «προσώπου της χρονιάς» όπως και της λίστας «Time 100» που συμπεριλαμβάνει τους 100 ανθρώπους με την μεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη.

Το Time και η Ελλάδα

Από τα παλιά χρόνια το Time φιλοξένησε Ελληνικές προσωπικότητες όπως ο Βασιλιάς Γεώργιος Β΄, ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο στρατηγός Παπάγος.

Από την μια ο Εφραίμ με το σκάνδαλο του Αγίου Όρους και από την άλλη η ηγετική φυσιογνωμία του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια της Κατοχής, της Εθνικής Αντίστασης και κατόπιν του Ελληνικού Εμφυλίου Πολέμου, Αρχηγός της Ομάδας Μεραρχιών του ΕΛΑΣ Μακεδονίας, ο Μάρκος Βαφειάδης.

Μαμά και γιός στο εξώφυλλο του Time σε διαφορετικές περιόδους. Φρειδερίκη το 1953 και ο Κωνσταντίνος στις 28 Απριλίου 1967.

Τα δύο εξώφυλλα του Ανδρέα Παπανδρέου. Το ένα, πάνω, όταν έγινε πρωθυπουργός (1981) και το άλλο, κάτω, με το σκάνδαλο Κοσκωτά (1991). Ωραία εξέλιξη, μη μου πεις!

Επάνω η Maria Callas εξώφυλλο το 1956 και, κάτω,  ο γάμος του αιώνα!

Φυσικά και ο Σταύρος Νιάρχος έχει γίνει εξώφυλλο στο Time.

πηγή nikosonline.gr