Του Μάρκου Ψυχάρη //

Ο Tasman που του αρέσει να πειραματίζεται με τους ήχους του βιολιού, άλλων εγχόρδων και πέρυσι κυκλοφόρησε το δεύτερό του άλμπουμ «Ambivert», μαζί με τον Σεραφείμ Τσοτσώνης -D.J. σετ- και την Markoira στα visuals, θα εμφανιστούν την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στο 6 D.O.G.S.

«Το «Ambivert» είναι βιώματα και συναισθήματα των τελευταίων έξι χρόνων της ζωής μου. Θα έλεγα πως αν και ηχογραφήθηκε σε ένα δωμάτιο, είναι ηλεκτρονική μουσική πόλης» λέει ο πρωταγωνιστής της βραδιάς. Ένα πρόσωπο της πόλης που όσοι τον γνώρισαν, όσοι τον άκουσαν, μιλούν για την προσωποποίηση του συνδυασμού ταλέντου και ευγένειας.

Tasman

Ο Tasman (Τάσος Παπαστάμου) γεννήθηκε το 1974 σε μουσική οικογένεια. Σπούδασε βιολί και σε ηλικία 19 ετών έγινε μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, όπου και συμμετείχε μέχρι το 2003. Οι μουσικές επιρροές του, όμως, δεν ήταν μόνο κλασικές και ο ήχος του ηλεκτρικού βιολιού ήταν κάτι που άρχισε να εξερευνεί από το 1994, όταν και έγινε μέλος των Closer. Η περιπλάνησή του σε διάφορα μουσικά σχέδια, από συνεργασίες με την Κρίστη Στασινοπούλου ως την σύνθεση μουσικής για θέατρο και κινηματογράφο είναι πράξεις που τον κρατούν επίκαιρο στη μουσική σκηνή της Αθήνας.

Ο Tasman έμαθε τους κανόνες της σκηνής, της ερμηνείας μουσικής δημόσια, μικρός. Λέει: «Στα 17 μου. Έπαιξα βιολί στο Μέγαρο Μουσικής με μια μικρή ορχήστρα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Όσα χρήματα έβγαλα τότε επενδύθηκαν όλα στην αγορά ποδηλάτου BMX».

Μπορείτε να ακούσετε το άλμπουμ «Ambivert» εδώ:

Αυτή η ιδιαίτερη βραδιά που θα πραγματοποιηθεί στο 6 D.O.G.S. Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου έχει ως ώρα έναρξης τις 9.00μ.μ. Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ.