Οι The Thing δεν είναι απλή υπόθεση. Είναι τζαζ, είναι πανκ. Το άπειρο και το “μηδέν” της μουσικής χώρεσε σε μια μπάντα. Θέλει χαρακτήρα να το κάνεις αυτό.

Οι The Thing, η θρυλική avant jazz/punk μπάντα των Mats Gustafsson, Ingebrigt Håker Flaten και Paal Nilssen-Love, έρχονται για πρώτη φορά για live στην Αθήνα στο ΙΛΙΟΝ plus (Πατησίων & Κοδριγκτώνος 17), την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017.

Οι The Thing σχηματίστηκαν το 1999, με αρχικό στόχο να ηχογραφήσουν ένα άλμπουμ διασκευών σε συνθέσεις του μεγάλου τρομπετίστα Don Cherry. Γρήγορα εξελίχθηκαν σε ένα από τα σημαντικότερα σχήματα της ευρωπαϊκής avant jazz σκηνής, καταγράφοντας στην πορεία συνεργασίες με τεράστιους καλλιτέχνες όλων των μουσικών ιδιωμάτων, τα ονόματα των οποίων προκαλούν ζάλη: Peter Brötzmann, Jim O’Rourke, Thurston Moore & Sonic Youth, The Ex, Arto Lindsay, Kieran Hebden, Steve Reid , Merzbow, Guy Picciotto κλπ.

Έχοντας στο ενεργητικό τους πάνω από 600 συναυλίες παγκοσμίως και εκτεταμένη δισκογραφία, οι The Thing συνεχίζουν να δοκιμάζουν τα όρια του ήχου που μπορούν να προκαλέσουν. Παίζουν χωρίς συμβιβασμούς το εκρηκτικό avant jazz/punk μείγμα που τους έχει κάνει τόσο αγαπητούς.

The Thing

Mats Gustafsson – alto, tenor, baritone and slide saxophone, live electronics
Ingebrigt Håker Flaten – double bass and bass guitar
Paal Nilssen-Love – drums

O Mats Gustafsson είναι ένα από τα σημαντικότερα ονόματα της σύγχρονης ευρωπαϊκής jazz σκηνής, είναι επίσης ηγετική φιγούρα των The Thing αλλά και των Fire!/Fire! Orchestra. Γεννήθηκε το 1964 στη Σουηδία και εμφανίστηκε στα μουσικά δρώμενα της χώρας του στα μέσα των 80s. Η αγάπη του για τo punk της εφηβείας του παραμένει εμφανής στον τρόπο με τον οποίο επιτίθεται στο σαξόφωνό του, τόσο στις ηχογραφήσεις όσο και στις ζωντανές του εμφανίσεις. Το 2011 έλαβε το Nordic Council Music Prize, το σημαντικότερο μουσικό βραβείο των σκανδιναβικών χωρών. Εκτός από διακεκριμένος μουσικός, ο Mats Gustaffson παραμένει φανατικός λάτρης της μουσικής και μανιώδης συλλέκτης δίσκων, με μια συλλογή βινυλίων που ζυγίζει περίπου 2,5 τόνους

The Thing – Επιλεγμένη δισκογραφία:

She Knows, with Joe McPhee (2001)

Garage (2004)

Action Jazz (2006)

Bag It (2009)

Mono (2011)

The Cherry Thing, with Neneh Cherry (2012)

Boot! (2013)

Live, with Thurston Moore (2014)

Shake (2015)

Baby Talk, with James Blood Ulmer (2017)

-H προπώληση των εισιτηρίων για τους The Thing έχει ήδη ξεκινήσει και γίνεται αποκλειστικά από τον χώρο του Underflow Record Store & Art Gallery, Καλλιρόης 39, Σταθμός Μετρό Συγγρού-Φιξ.