Το μυστικό μεγάλωσε, τα πανηγύρια που έστηναν οι  Θραξ Πανκc σε καφενεία, κάμπινγκ, παραλίες πλέον μπορούν να σταθούν σε συναυλιακούς χώρους. Οι λάμπες θα γίνουν προβολείς. Οι αυτοδίδακτοι ηχολήπτες θα αντικατασταθούν από επαγγελματίες. Οι  Θραξ Πανκc η μπάντα που συνδυάζει την Θρακιώτικη μουσική παράδοση με την ενέργεια του πανκ τη Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου εμφανίζεται στο Fix Factory Of Sound(Θεσσαλονίκη) και το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στο Fuzz Live Music Club (Αθήνα). 

Μία ερώτηση, μια απάντηση

– Πόσο πανκ είναι η παραδοσιακή μουσική της Θράκης;

-Για μας η μουσική είναι κάτι καθολικό. Δε θα χαρακτηρίσουμε ένα είδος από τα όργανα που εκτελείται. Τόσο στην πανκ όσο και στην παραδοσιακή μουσική συναντάμε την απόλυτη έκφραση των συναισθημάτων, αλλά και καθημερινούς προβληματισμούς απλών ανθρώπων.

-Οι τρεις Θρακιώτες, με εργαλεία τους τις γκάιντες, τις λύρες, τα νταούλια, παρασέρνουν στο διάβα τους κάθε αναστολή, οδηγώντας σε ένα πρωτόλειο γλέντι. Κανείς δεν μπορεί να κάτσει ακίνητος όταν παίζουν οι Θραξ Πανκc.

Το πάντρεμα της γκάιντας, του νταουλιού και της ηλεκτρικής κιθάρας, μαζί με την ασταμάτητη ενέργεια και το χιούμορ τους, μετατρέπουν κάθε εμφάνισή τους σε μία ζωντανή εμπειρία γεμάτη ένταση και πάθος, που αυτόματα καταλήγει σε ένα “κλείσιμο” ραντεβού για την επόμενη.

Το 2008, ο Γιώργος Σταυρίδης (νταούλι, θρακιώτικη λύρα, φωνή) και ο Βαΐτσης Χαρακοπίδης (γκάιντα, καβάλ, φωνή) ξεκίνησαν να παίζουν σε γάμους, πανηγύρια, δρόμους και διάφορες συνευρέσεις, μέχρι που σε μία γιούρτα συνάντησαν τον Πάνο Γκίνη με την κιθάρα του και πλέον παίζουν σε κάθε ελληνικό φεστιβάλ, κερδίζοντας συνεχώς νέους φίλους.

Χρησιμοποιώντας συστατικά από όλες τις μουσικές και κουλτούρες του κόσμου, δημιουργούν έναν ιδιαίτερο ήχο βασισμένο και στις προσωπικές επιρροές και καταβολές τους. Οι ίδιοι, δηλώνουν φίλοι του punk αλλά και, από πολύ μικροί, λάτρεις της παραδοσιακής μουσικής. Το δέσιμο μεταξύ τους, όσο περνάει ο καιρός, τους κάνει ακόμα πιο δυνατούς. Ο δρόμος είναι πλέον ορθάνοιχτος και οι Θραξ Πανκc είναι μία από τις εγχώριες μπάντες που θα μας απασχολήσουν πολύ μέσα στα αμέσως επόμενα χρόνια.

-Τις συναυλίες ανοίγουν οι Cult Of The Scum (Θεσσαλονίκη) και Breath After Coma(Αθήνα).

-Εισιτήρια προπωλούνται προς 10 ευρώ. Στο ταμείο, η τιμή θα είναι 12 ευρώ.

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, Fix Factory of Sound (26ης Οκτωβρίου 15, Θεσσαλονίκη / τηλ. 2310 500670 & 2310 5 Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, Fuzz Live Music Club (Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος, Αθήνα, 210 3450817

προπώληση

Διάθεση: τηλεφωνικά στο 11 876, στα καταστήματα Reload, Seven Spots, Media Markt, Ευριπίδης, στο Viva Kiosk Συντάγματος (Ερμού 1, καθημερινά 9:00-21:00) και στο Viva Spot Τεχνόπολης (μέσα στον χώρο της Τεχνόπολης, είσοδος από οδό Περσεφόνης, Δευτ-Σαβ 11:00-19:00), καθώς και στα www.fuzzclub.grwww.fixfactoryofsound.gr και www.viva.gr