Greek Freak!, η παράσταση που πρώτη παραδόθηκε στη χλεύη του κοινού το καλοκαίρι, ντροπιάζοντας το Φεστιβάλ Αθηνών  επιστρέφει ακόμη χειρότερη στο θέατρο Χώρος: Greek Freak/Fire and Fury! σε σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα.

Μια παράσταση που ακολουθεί πιστά την επικαιρότητα πηγαίνοντας και αυτή από το κακό στο χειρότερο. Όλα τριγύρω αλλάζουν; Greek Freak/Fire and Fury! Σταθερά φριχτή ποιότητα χωρίς “ευχάριστες” εκπλήξεις. Νέα νούμερα (πραγματικοί καθημερινοί άνθρωποι) που θα προκαλέσουν τα όρια του κοινού με τη συνδρομή χιλιάδων διαφορετικών guest(s) σχεδόν κάθε βδομάδα.

Τι είναι το Greek Freak; Οι πρωταγωνιστές της παράστασης απαντούν κάτι που δεν απαντιέται

Δήμητρα Κούζα

Μια σάτιρα της σημερινής πραγματικότητας μέσα από τη μορφή ενος βαριετέ. Όλα συμβαίνουν και όλα μπορεί να συμβούν ανά πάσα ώρα και στιγμή. Χορός, μουσική, τραγούδι, stand up, guest stars διαφορετικοί κάθε φορά και νούμερα θεατρικά. Όλα μέσα από μία διάθεση παιχνιδιού σε μια χορογραφία. Μία χορογραφία για το κοινό και μία πίσω στα παρασκήνια. Ώρες ώρες νιώθω σαν να παίζω στο Σώσε! Ένα θεατρικό έργο που στην ουσία είναι δύο παραστάσεις. Μία που βλέπουν οι θεατές μπροστά και μία που διαδραματίζεται παράλληλα στα παρασκήνια, μακριά από το ανυποψίαστο βλέμμα του θεατή. Γρήγορες αλλαγές… ένα Greek Freak show!

 

Μιχάλης Βαλάσογλου

Είναι κάτι στιγμιαίο, αλλά που κρατάει για πάντα. Κάτι ανάλαφρο, αλλά ταυτόχρονα και πιο επίκαιρο από ποτέ. Με μία πιο προσεκτική ματιά είναι τελείως συμπαγές αλλά και διάτρητο. Τώρα που το σκέφτομαι, είναι κάτι που προσδοκώ με λαχτάρα, αλλά απεύχομαι κιόλας. Είναι ο πιο απλός τρόπος να πας απ’ το σημείο Α στο σημείο Β αλλά δεν είναι και ευθεία. Έχει όλες τις ωφέλιμες ιδιότητες του σκόρδου, αλλά δεν σε φέρνει και σε δύσκολη θέση. Καθαρίζει εύκολα τα λίπη αλλά χρησιμεύει και ως γράσο. Το φοράς άνετα στην παραλία αλλά κάνει και για το κρύο. Είναι βίπερ αλλά έχει και νοήματα. Το παρκάρεις εύκολα στην πόλη, αλλά χωράει και όλη την οικογένεια. Διατηρείται στο ψυγείο μετά το άνοιγμα αλλά το παίρνεις και σε τάπερ σ’ ένα μεγάλο ταξίδι. Είναι φαρδύ και άνετο αλλά κολακεύει και τη σιλουέτα. Μπορείς να το χρησιμοποιείς σαν προσευχή το βράδυ αλλά το φωνάζεις και στο γήπεδο. Είναι ευχή για τα γενέθλια αλλά είναι και γριάς κατάρα.

 

Κωνσταντίνος Μωραΐτης

Το Greek Freak είναι ο μέσος Έλληνας που δεν αντέχει τη συνεχή πτώση και τον εθισμό που του προκαλεί ο υλιστικός τρόπος ζωής. Προσπαθεί να βουτήξει σε αυτήν την καθημερινότητα ελπίζοντας να τη συνηθίσει και ουσιαστικά προσποιείται πως την απολαμβάνει, ενώ βαθιά μέσα του γνωρίζει πως αυτή η συμπεριφορά είναι ένας ρηχός θεατρινισμός.  Σε μια ύστατη ένδειξη απέχθειας σε αυτή την κακοποίηση, δημιουργεί μια περσόνα νεκρού…

 

info

Θέατρο Χώρος  – Πραβίου 6, Βοτανικός Τηλ.: 21 0342 6736
Μέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21.00
Τιμή εισιτηρίων: γενική είσοδος 10€

Σκηνοθεσία – Σύνθεση: Σίμος Κακάλας
Σκηνικό: Αντώνης Δαγκλίδης
Κοστούμια: Claire Bracewell
Μάσκες: Μάρθα Φωκά 
Φωτισμοί: Περικλής Μαθιέλλης
Χορογραφίες: Φωκάς Ευαγγελινός
Ενορχήστρωση: Χρίστος Θεοδώρου
Ειδικά εφέ: Αλέξανδρος Λόγγος
Βοηθός σκηνοθέτη: Δημήτρης Καλακίδης
Εκτέλεση παραγωγής: Γιώργος Λόξας 

Με τους: Σίμο Κακάλα, Δήμητρα Κούζα, Μιχάλη Βαλάσογλου, Κωνσταντίνο Μωραΐτη, Γιώργο Λόξα.

 -Η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους.
  -Απαγορεύεται η ρίψη φυστικιών στους ηθοποιούς. Τους ταΐζει η Διεύθυνση.