από την Αγγελική Κώττη //

Εσύ μπορεί να τα ήθελες για πλαστικές και για μασάζ.
Εγώ μπορεί να τα ήθελα για καινούργια γκαρνταρόμπα
Εκείνος  μπορεί να τα ήθελε για νέα μαχαιροπίρουνα.
Εκείνοι μπορεί να έπαιρναν τίποτα παπλώματα.

Καλά είπε ο πρωθυπουργός την Τρίτη. Κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχε με πυρόπληκτους στο Μάτι, αναφερόμενος στα έργα που πρέπει να γίνουν στην περιοχή και τονίζοντας πως το σημαντικό είναι να φτιαχτούν υποδομές και όχι να δοθούν χρήματα, ο πρωθυπουργός είπε: «Να σου πω και κάτι; Και να έπαιρνες 2.000 ευρώ, θα τα έχανες αυτά τα χρήματα, θα τα σπατάλαγες».

•Εσύ θα τα «σπατάλαγες» σε πλαστικές που θα πρέπει να κάνεις επί πολλά χρόνια, ή σε φυσιοθεραπείες, διότι κάηκες στη φωτιά, καθηλώθηκες μήνες σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου και η αποθεραπεία σου τώρα αρχίζει.

 Εγώ θα τα «χαλούσα» αγοράζοντας απ’ την αρχή εσώρουχα, κανένα ρουχαλάκι για την οικογένεια, τίποτα παπούτσια  και ένα φτηνό πανωφόρι, επειδή μείναμε μονάχα με τα μαγιό μας εκείνη τη μέρα.

Εκείνος θα τα «σκορπούσε» παίρνοντας πιάτα, ποτήρια και μαχαιροπίρουνα, ίσως και ένα πετρογκάζ, γιατί η φωτιά σάρωσε την κουζίνα του και δεν έμεινε τίποτα. Ζει μέσα στα αποκαΐδια, ας μη τρώει με τα χέρια.

Εκείνοι θα «ξοδεύονταν» αγοράζοντας παπλώματα και στρωσίδια, επειδή το καμένο σπίτι στο οποίο πρέπει να μένουν μπάζει από παντού και λεφτά για ηλεκτρικό δεν υπάρχουν.

 Δεν έρχονται σε αντιπαράθεση οι υποδομές με τα στοιχειώδη που χρειάζεται ένας άνθρωπος μπροστά στον χειμώνα, στο καλοκαίρι, στον Χρόνο. Αν δεν υπήρχε το βιντεάκι, θα είχα, τουλάχιστον, μείνει με την αμφιβολία. Αλλά είδα και άκουσα. Και αμαρτίαν ουκ έχω, έχει όποιος είπε τέτοια «άκυρα».