του Γιάννη Καφάτου //

πηγή: https://www.viewtag.gr

«Το Κουρδιστό Πορτοκάλι» βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Άντονι Μπέρτζες, το δυστοπικό αριστούργημα του Στάνλεϊ Κιούμπρικ θα προβληθεί αυτό το Σάββατο για μια και μοναδική προβολή σε αποκατεστημένη κοπιά 2Κ με νέα μετάφραση, βασισμένη στον υποτιτλισμο του 1973 που είχε επιμεληθεί ο Διονύσης Μαρτινέγκος.

Η κινηματογραφική μεταφορά του Κιούμπρικ ακολουθεί πιστά την αφήγηση του βιβλίου στο οποίο βασίστηκε, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τα μάτια του 15χρονου Άλεξ Ντελαρτζ (ο συγκλονιστικός Μάλκομ Μακ Ντάουελ), αρχηγού μιας συμμορίας εφήβων, καθώς περιπλανιέται στους δρόμους μιας αμοραλιστικής κοινωνίας αναζητώντας φρικτές απολαύσεις. Και όταν συλλαμβάνεται και φυλακίζεται για την παραβατική συμπεριφορά του, το Κράτος αναλαμβάνει να τον συμμορφώσει. Αλλά με ποιο κόστος;

•Και ποιος είναι τελικά Άνθρωπος; Αυτός που επιλέγει συνειδητά να είναι κακός ή εκείνος που του επιβάλλεται η “ορθή” συμπεριφορά;

To Midnight Express είναι η κινηματογραφική λέσχη που έστησε ο κριτικός κινηματογράφου, Άκης Καπράνος, και από πέρσι συγκεντρώνει τους τρελαμένους αυθεντικούς σινεφίλ, κινηματογραφοβαρεμένους σε προβολές-event κάθε Σάββατο μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα!

Ο δημοσιογράφος επιμελείται μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας την κάθε προβολή. Δείτε μια ανάρτηση που έκανε στο FB για τη φροντίδα του στον υποτιτλισμό της ταινίας «Το Κουρδιστό Πορτοκάλι»