Της Ρομίνας Ξύδα //

Το σεξ περνά τις φάσεις του. Σιγά μην δεν το έκανε. Αυθαίρετα, όχι αδιάλλακτα, παίρνω στα υπ’ όψιν πως συμφωνούμε σε αυτό και πάμε παρακάτω. Υπάρχουν βέβαια κάποιες σταθερές. Η γλυκιά ταλαιπωρία του φλερτ ήταν, είναι και θα παραμείνει η ισχυρότερη, στο πέρασμα του χρόνου αναλλοίωτη. Από το άχαρο κλάσσικ blind – date, στο Tinder το φλερτ με σκοπό το σεξ μοιάζει να μην βγήκε από το στάδιο του πειραματισμού. Και μάλλον χώθηκε ανάμεσά μας από την πρώτη ανάσα που πήρε το ανθρώπινο είδος στον πλανήτη. Όμως για πάμε παρακάτω. Από τη στιγμή που δύο ή περισσότεροι άνθρωποι περάσουν τη σφαίρα του φλερτ και συμφωνήσουν πως ένα πρώτο φιλί αξίζει να φέρει περισσότερα, το ηλικιόμετρο είναι αυτό που ορίζει τον τόπο, το χρόνο, τη φαντασίωση γύρω από το σεξ. Παρακάτω ακολουθεί ένας ποπ χάρτης με τα όσα τρέχουν στο μυαλό ενός άνδρα όταν το φλερτ τελειώνει και τα σώματα στήνουν πάρτι ηδονής.

• Τι θα σου πει:
Στα 17: Οι γονείς μου λείπουν
Στα 25: η δικιά μου λείπει
Στα 35: Η γυναίκα μου λείπει
Στα 48: Η γυναίκα μου και η φίλη μου λείπει

• Τι φαντασιώνεται:
Στα 17: Πέντε φορές συνεχόμενα
Στα 25: Σεξ στο αυτοκίνητο, στο πλοίο, στο αεροπλάνο.
Στα 35: Σεξ σε ξενοδοχείο-χλίδα με sexy καμαριέρες
Στα 48: Ατέλειωτο Limit-up του πέους του

• Που θα σε πάει:
Στα 17: Στους θάμνους και στην καλύτερη στον λαιμό της Βουλιαγμένης
Στα 25: Στα 3Χ
Στα 35: Στο διαμέρισμα του κολλητού του που λείπει με την γυναίκα του για διακοπές
Στα 48: Στο γραφείο του

εικόνα Monica Memenez www.monicamenez.com

Οι έξυπνες ευχαριστιούνται λιγότερο το Sex (;)

Όσο πιο μορφωμένη, τόσο πιο δύσκολη! Αυτό κατέδειξε έρευνα που διενεργήθηκε στη Γερμανία και στην οποία συμμετείχαν 2000 γυναίκες, ηλικίας από 18 έως 49 ετών. Η έρευνα που δημοσιεύτηκε τον Απρίλη του 2017, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι έξυπνες γυναίκες ικανοποιούνται λιγότερο από το sex γιατί σκέφτονται πολύ. Το 62% των πτυχιούχων γυναικών που πήραν μέρος στην έρευνα δήλωσε ότι δυσκολεύεται να φτάσει σε οργασμό. Αντίθετα, μόνο το 38% των γυναικών με κατώτερη μόρφωση ανέφερε παρόμοιο πρόβλημα.

έργο του Έγκον Σίλε,  1910

Οι έφηβες μετανιώνουν όταν το κάνουν νωρίς

Έρευνα που έγινε για λογαριασμό του υπουργείου Υγείας της Ιρλανδίας κατέδειξε ότι τα κορίτσια που βιάστηκαν να αποκτήσουν την πρώτη σεξουαλική εμπειρία τους, το μετάνιωσαν. Αυτό ομολόγησαν έξι στις δέκα κοπέλες που είχαν κάνει σεξ για πρώτη φορά στα δέκαέξι τους χρόνια και συμπλήρωσαν ότι «θα έπρεπε να είχαν περιμένει». Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, 59% των γυναικών και περισσότερο από το ένα τρίτο των αντρών που συμμετείχαν σε αυτή, μετάνιωσαν για την πρόωρη σεξουαλική επαφή τους. Επίσης, τα άτομα που έκαναν σεξ πριν από τα δέκαεφτά τους, είχαν τις διπλάσιες πιθανότητες να μην χρησιμοποιήσουν προφυλάξεις, σε σχέση με όσους έκαναν σεξ μεγαλύτεροι.

φωτογραφία Mairi-Luise Tabbakh www.mairi-luise.com