Χτες βράδυ, Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016, δύο εκρήξεις πολύ κοντά σε γήπεδο της στην καρδιά της  Κωνσταντινούπολής σκοτώσαν 29 ανθρώπους, τραυμάτισαν 166.

Οι δύο εκρήξεις πιστεύεται πως είχαν στόχο αστυνομικούς. Οι αρχές ανακοίνωσαν πως στην πρώτη είχε τοποθετηθεί βόμβα σε σταθμευμένο αυτοκίνητο. Πως η δεύτερη ήταν επίθεση αυτοκτονίας με οδηγό οχήματος που είχε ζωστεί με βόμβες.

-Μάρτυρες αναφέρουν πως μετά το περιστατικό άκουσαν ανταλλαγή πυροβολισμών. Το περιστατικό συνέβη στην έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας «Μπεσίκτας».

-Ως αυτή τη στιγμή έχουν γίνει περισσότερες από δέκα συλλήψεις. Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» μετά την απόπειρα πραξικοπήματος το περασμένο καλοκαίρι.

-Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για το συμβάν. Θα λέγαμε πως αυτόματα η σκέψη πολλών στη χώρα τρέχει στο Ισλαμικό Κράτος και σε φανατικούς Κούρδους Οι τελευταίοι μπαίνουν για μια ακόμα φορά στο κάδρο της υποψίας, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, από τη στιγμή που δυνάμεις της αστυνομίας κατάφεραν να πλήξουν θέσεις τους σε διαφορά εδάφη της χώρας.

czvq3ktxgaecnss

-Ο Πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιβεβαίωσε το περιστατικό. Δεν έδωσε λεπτομέρειες.

«Μια τρομοκρατική επίθεση έγινε ενάντια σε δυνάμεις ασφαλείας, σε πολίτες. Είναι κατανοητό πως οι εκρήξεις έγιναν στον ποδοσφαιρικό αγώνα Μπεσίκτας – Μπούρσασπορ έτσι ώστε να υπάρξει ο μέγιστος αριθμός των θυμάτων. Έχουμε νεκρούς και τραυματίες» δήλωσε.

-Το χρονικό των τρομοκρατικών επιθέσεων στην Τουρκία στη διάρκεια της χρονιάς μετρά πολλούς νεκρούς.

Στις 17 Φεβρουαρίου, 28 άνθρωποι πέθαναν στη διάρκεια επίθεσης σε καραβάνι στρατιωτών στην Άγκυρα.

Στις 29 Μαρτίου, ταυτόχρονη επίθεση με αυτόματο όπλο και παγιδευμένο αυτοκίνητο στο αεροδρόμιο “Ataturk” της Κωνσταντινούπολης άφησε πίσω της 41 ανθρώπους νεκρούς.

Στις 20 Αυγούστου, έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη διάρκεια γαμήλιας τελετής στο Γκάζιαντεπ, άφησε πίσω της τουλάχιστον 30 νεκρούς.

-Στις τελευταίες δύο εκρήξεις πιστεύεται πως βρίσκεται ο ISIS.

Πίσω από την ετικέτα «Τρομοκρατικές επιθέσεις», στη διάρκεια της χρονιάς που τρέχει, μετράμε επίσης και τους 37 νεκρούς της επίθεσης αυτοκτονίας, με αυτοκίνητο, που έγινε στις 13 Μαρτίου. Οι αρχές ανακοίνωσαν πως ενορχηστρωτές της  ήταν Κούρδοι εξτρεμιστές. Ενώ στις 30 Ιουλίου σκοτώθηκαν από δυνάμεις του στρατού 35 Κούρδοι μαχητές που δοκίμασαν να ανατινάξουν στρατιωτική βάση.

-Ο κύκλος αίματος που έχει ανοίξει στη γείτονα δεν λέει να κλείσει.