Στην επαρχία Μπολού της Τουρκίας, o Τούρκος υπήκοος Νιχάτ Γιλντιράν  τέθηκε υπό κράτηση γιατί δοκίμασε να σβήσει αφίσα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φωνάζοντας «Είμαι πεινασμένος». Το περιστατικό συνέβη στις 3 Φεβρουαρίου. Ο Γιλντιράν ήταν άνεργος εδώ και αρκετό καιρό, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Παρόλο που κατέστρεψε την αφίσα του Ερντογάν που κρέμεται στην πρόσοψη του Δημοτικού καταστήματος της περιοχής, φώναξε στους ανθρώπους που τον παρακολουθούσαν πως δεν σκοπεύει να καταστρέψει την αφίσα του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ιδρυτή της Δημοκρατίας της Τουρκίας, που βρισκόταν δίπλα από εκείνη του Ερντογάν.

Η Τουρκία έχει παρακολουθήσει άλλες διαμαρτυρίες ανέργων ή φτωχών πολιτών τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Στις 29 Ιανουαρίου στην επαρχία Μπαλικεσίρ Τούρκος πολίτης, άνεργος για μήνες, δοκίμασε να αυτοπυρποληθεί. Ομοίως, στις 16 Ιανουαρίου, εργαζόμενος του οποίου ο μισθός δεν είχε καταβληθεί για μήνες, διοργάνωσε μια γυμνή καταγγελία διαμαρτυρίας μπροστά στην επαρχιακή διεύθυνση εργασίας και υπηρεσίας απασχόλησης στη Σμύρνη.