Ήταν εποχές που το αεροπορικό ταξίδι αποτελούσε ιεροτελεστία. Οι αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους δεν είχαν επινοηθεί. Τα αεροπορικά εισιτήρια τυπώνονταν σε χαρτί. Τα γεύματα εντός αεροσκάφους, στη διάρκεια ταξιδιού σερβίρονταν με μεταλλικά μαχαιροπίρουνα. Οι πιλότοι ήταν κάτι σαν σύμβολα του σεξ. Και οι, κυρίως, γυναίκες αεροσυνοδοί είχαν ομορφιά μανεκέν.

Στις δεκαετίες του 1960, 1970 το ταξίδι με αεροπλάνο είχε διαστάσεις μύθου. Και το διαφημιστικό υλικό της Ολυμπιακής Αεροπορίας στήριζε επικοινωνιακά αυτή την αποστολή. Κοινωνικό στάτους, ταχύτητα μεταφορών, ασφάλεια στον αέρα, ελληνική φιλοξενία στον αέρα. Τις στολές των αεροσυνοδών της έραβαν οίκοι μόδας όπως Κοκό Σανέλ, Πιέρ Καρντέν και του Γιάννη Τσεκλένη.

Η Ολυμπιακή Αεροπορία με το όνομα Ολυμπιακή Αεροπορία ιδρύθηκε στις 6 Απριλίου 1957. Διαλύθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2009. Οι αφίσες που διαφήμιζαν τις δραστηριότητες της μας επιστρέφουν σε μια εποχή που η επικοινωνία και οι μεταφορές ήθελαν να τονώσουν την αυτοπεποίθηση τους εντάσσοντας μια μέθοδο ταξιδιού που πέρα από την πιστότητα και την ταχύτητα έλαμπε ως αξία αναβαθμισμένου life – style στους επιβάτες της. Η αισθητική που παρουσιάζουν τονίζουν το παρελθόν μιας Ελλάδας που δοκίμαζε το νέο ποντάροντας, εκτός των άλλων, και στην αισθητική των γραφικών τεχνών.

πηγή: https://avgeekgr.com