Του Γιάννη Παναγόπουλου //

Μα ποιος έχει τη διάθεση ν’ ασχοληθεί με τον Γιάννο Παπαντωνίου πραγματικά; Κατά τη γνώμη μας κανείς. Οι ορθοπεταλιές τρολιάς σ’ έναν άνθρωπο που είναι στη φυλακή δεν μας αφορούν. Όχι γιατί δεν θεωρούμε τον Γιάννο Παπαντωνίου φαιδρό. Αλλά γιατί δεν βλέπουμε τίποτε αστείο στην περίπτωσή του. Ο πρώην υπουργός του εκσυγχρονιστικού Πα.Σο.Κ. ρουφάει μπόλικο κράξιμο και ιντερνετικό λιντσάρισμα. Και ο τρόπος που “σουβλίζεται” μοιάζει με τελετή όπου τυπάκια της σφαλιάρας ή τυπάκια που κάποτε ίσως και να τον ψήφισαν σήμερα ξεσαλώνουν χλευάζοντάς τον.

Η επαναφορά εικόνων της εποχής του αθάνατου Πα.Σο.Κ. μας υπενθυμίζουν πως ακόμα και το ίντερνετ μπορεί να γίνει βαρετό. Ο Βαγγέλης ο Γιαννόπουλος, ο Κώστας ο Σημίτης, ο Άκης ο ωραίος Μπρούμελ καλέ, o Θοδωρής ο Πάγκαλος και τα άλλα παιδιά “αισθητικά” έχουν πεθάνει. Χρέωσαν τους πάντες. Λειτούργησαν ως καμαριέρες της διαπλοκής. Όλοι τους καταδικάζουν.

Μα τι γίνεται με εμάς τους απ’ έξω; Σε ενεστώτα χρόνο στο ψαράδικο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, του χώρου όπου όλοι έχουν μια καλή κουβέντα για την πάρτη τους (και μόνο) ο Γιώργος Κύρτσος, φέρεται, να ανάρτησε μια ποστάρα που δεν αφορά τον Γιάννο αλλά τη γενικότερη εικόνα που έχει για την περίπτωσή του. Το “φυγόδικο” ποστ του προβάλλει το δικό του κενό, πιθανά την άποψή του για τα εσώψυχα του έγκλειστου πρώην υπουργού και της συζύγου του.

Κατά τη γνώμη του Κύρτσου ο Γιάννος είναι θύμα και της αδίστακτης συζύγου του. Μιας μονίμως διψασμένης οχιάς για περισσότερη δύναμη, περισσότερο χρήμα. Ο Κύρτσος είναι πολιτικός. Και σε λίγες λέξεις απλώνει σειρά σκέψεών του που χαιρετίζουν τον σεξισμό και αθωώνουν μια πράξη στο όνομα της ανδρικής κουτορνιθιάς μια και η γυναικεία καπατσοσύνη είναι ανίκητη.

Το πρόβλημα με το ποστ του Κύρτσου είναι ο ίδιος ο Κύρτσος και όχι ο Γιάννος.