Ο Pablo Azkue  ζει στη Χώρα των Βάσκων. Του αρέσει η θάλασσα.  Λατρεύει τα κύματα που σχηματίζονται πάνω της. Θεωρεί πως το καθένα έχει το δικό του χαρακτήρα. Οι φωτογραφίες του το αποδεικνύουν. Αυτός ο σέρφερ που περνάει ώρες στον παράδεισο των σέρφερ, την άγρια παραλία Θαράουθ (Zaraoutz) στη Βασκονία, απαθανατίζει την αγαπημένη του “γη” αναδεικνύοντας το μεγαλείο της φύσης.

seabattle_ph2o

Η μάχη

basquecountry_ph2o

Το νερό της χώρας των Βάσκων

Ό,τι και να γίνει όπως και να γίνει ή όπως και αν θα γίνεται, ο Pablο είναι τυχερός. Έχει βρει τον επίγειο παράδεισό του.

wavesofawareness_ph2o

Ωμή ενέργεια

zarautz002_ph2o

Το Θαράουθ είναι ο παράδεισος των σέρφερ στη Χώρα των Βάσκων

Ο Πάμπλο λέει: “Η κίνηση είναι το νόημα. Είναι πηγή ενέργειας, ζωής. Οτιδήποτε ακίνητο παθαίνει. Τα κύματα σε οποιαδήποτε μορφή τους, είτε του ωκεανού, είτε του αιγιαλού είναι το καλύτερο, το πιο πειστικό παράδειγμα. Η καλύτερη πράξη ζωής εντός της ζωής. Όπως οι άνθρωποι κάθε κύμα έχει τη δική του μοναδικότητα. Έχει ενέργεια. Κίνηση. Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Τα κύματα ζουν μέσα μας. Καθένας έχει τη δική του τρικυμία. Και τη δική του γαλήνη. Μιλάμε για τους εαυτούς μας σαν να είμαστε μια θάλασσα που άλλες φορές μοιάζει φουρτουνιασμένη, άλλες παιχνιδιάρικη, άλλες  ήρεμη, άλλες αφρώδης.”

morning_ph2o-copia

Πρωινό

Ο Πάμπλο “σερφάρει” στις σκέψεις του: “Περνούμε τους πρώτους μήνες της ζωής μέσα σε αλατισμένο νερό. Και μεγαλώνοντας αντιλαμβανόμαστε πως όταν δακρύζουμε από τα μάτια μας τρέχει αλμυρό νερό. Όταν καθόμαστε κοντά στη θάλασσα, ακούγοντας τα κύματά της αισθανόμαστε μια σπάνια ειρήνη, μια δύσκολα να ερμηνευτεί αρμονία. Κολυμπώντας στη θάλασσα μάς χαλαρώνει, μάς ηρεμεί. Όταν το νερό μάς αγκαλιάζει επιστρέφουμε στην αρχική αθωότητα του είδους μας. Το πράγμα είναι τόσο απλό. Συνάμα είναι και τόσο υπέροχο, που ίσως ποτέ δεν θα φτάσουν οι λέξεις να το εξηγήσω.”

portada_ph2o-705x397

Η αλήθεια της φύσης