του Μάρκου Ψυχάρη //

H Μαρίνα Σταυράκη Πατούλη στάζει μηνύματα. Κάθε επικοινωνιακό της βήμα είναι μια πολυποίκιλη διασταύρωση ιδεών. Σεξ εντ Δε Σίτι στο Μαρούσι. Το καλτ ψηφιδωτό της λάμπει διαμεσολάβηση. Οργανώνει εκδηλώσεις ως πρόεδρος του “Ομίλου για την UNESCO* Βορείων Προαστίων” στο κλαμπ που τραγουδά ο Γιώργος Τσαλίκης. 

*UNESCO. Στόχος του Οργανισμού αυτού είναι η παγίωση της παγκόσμιας ειρήνης μέσα από την επικοινωνία των λαών δια της εκπαίδευσης, των φυσικών και κοινωνικών επιστημών και του πολιτισμού. Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια η UNESCO αποτελεί ένα διεθνές κέντρο επικοινωνίας αλλά και εργαστήριο ιδεών στη δημιουργία προτύπων στη συνομολόγηση διεθνών συνθηκών σε πλείστα αναδυόμενα προβλήματα όπως ηθικής τάξης, καθώς και τον σεβασμό και τις κοινές αξίες κάθε πολιτισμού των λαών. Ο σύγχρονος ρόλος του Οργανισμού αυτού κρίνεται πολύ σημαντικός ιδιαίτερα στην αναζήτηση παγκόσμιων οραμάτων για τον αμοιβαίο σεβασμό και την βιώσιμη ανάπτυξη των λαών που υπαγορεύουν σχετικές συνθήκες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με απώτερο στόχο την εξάλειψη της φτώχειας ή τουλάχιστον τον περιορισμό της.

•Πώς θα καταγράψει τη Μαρίνα Σταυράκη Πατούλη ο ιστορικός του μέλλοντος;

Το παιχνίδι με την εστετιά είναι χαμένο. Και τι έγινε; H Μαρίνα Σταυράκη Πατούλη είναι η βαθιά Ελλάδα που έχει μπετονάρει τη λάμψη με τους δικούς της κανόνες. Ό,τι λάμπει είναι χρυσός; Μα φυσικά και είναι. Εκείνη και το αλάνι ο Γιώργος της είναι του σαλονιού, του λιμανιού και του καλαματιανού. Μπόνι και Κλάιντ μιας χρεοκοπημένης αισθητικής.

•Όταν το καλτ είναι λίγο να εκφραστείς για κάτι μπορείς απλώς να πεις Μαρίνα Σταυράκη Πατούλη