Του Νίκου Μουρατίδη //

Ο έφηβος John Kennedy Jr. συμπαθούσε πολύ τον Ωνάση. Ήταν ο filaracos του, όπως έλεγε. Όταν δολοφονήθηκε ο πατέρας του ήταν 3 χρόνων, όταν η μητέρα του παντρεύτηκε τον Ωνάση ήταν 8, και όταν πέθανε ο Ωνάσης o John ήταν 15.

Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι τζούνιορ, John John Kennedy Jr. , ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr,

Καθημερινά βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας και καινούργια πράγματα που αφορούν την Jackie και τους Kennedy. Όταν ο κουνιάδος της, Robert Kennedy αποφάσισε το 1968 να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ, σκέφτηκε να χωρίσουν για να μη ρισκάρουν το πολιτικό μέλλον του.«Αν δεν κερδίσω, θα γυρίσω σ’ εσένα», της είπε. Άτυπα, ζούσαν σαν οικογένεια. Λένε μάλιστα ότι πέντε λεπτά μετά την επίσημη ανακοίνωση του θανάτου του Robert, το ίδιο καλοκαίρι, ο Αριστοτέλης Ωνάσης τηλεφώνησε σ’ ένα φίλο του, στην Αθήνα, και του αποκάλυψε ότι σκόπευε να διεκδικήσει την Τζάκι. «Είναι πια ελεύθερη από τους Κένεντι. Ο τελευταίος κρίκος έσπασε», του είπε.

Δεν ήταν δύσκολο. Για την Τζάκι, όπως είχε πει και ο συγγραφέας Gore Vidal«το μόνο καλύτερο από έναν πλούσιο άντρα ήταν ένας εξωφρενικά πλούσιος άντρας». Όμως και ο Έλληνας μεγιστάνας, δεν ήθελε μόνο την «πιο διάσημη γυναίκα στον κόσμο» για να την επιδείξει ως τρόπαιο, ενδιαφερόταν και για τον γιο της. Στο πρόσωπο του John Kennedy Jr. έβλεπε έναν μελλοντικό πρόεδρο των ΗΠΑ και ήθελε να τον είχε μεγαλώσει εκείνος! Ήθελε λοιπόν, τα παιδιά της Τζάκι να τον αγαπήσουν. Περνούσε ώρες μαζί τους παίζοντας επιτραπέζια, φτιάχνοντας πάζλ, τους πήγαινε να ψωνίσουν τόνους παιχνίδια στο φημισμένο νεοϋορκέζικο κατάστημα FAO Schwarz και βέβαια τους είχε παράσχει όλα τα ειδικά προνόμια που έπρεπε να έχουν σαν θετά παιδιά του.

Για να μη βαριούνται στον Σκορπιό, αγόρασε στην Caroline μια βάρκα και ένα πόνι. Ο Τζον πήρε δώρο επίσης ένα πόνι, ένα κόκκινο ταχύπλοο σκάφος με το όνομά του γραμμένο με μεγάλα γράμματα στην πλώρη, ένα Juke Box και ένα μίνι Jeep. Όποτε ήθελε να δει το κουνέλι του, το ζωάκι ερχόταν με την αμέσως επόμενη πτήση της Ολυμπιακής Αεροπορίας από τη Νέα Υόρκη. Ο Ωνάσης απαιτούσε από τον πιλότο να το έχει μαζί του στο cockpit και να το προσέχει!

Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι τζούνιορ, John John Kennedy Jr. , ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr,

Ο μικρός Τζον μάλλον χάρηκε με το γάμο της μητέρας του.Συμπαθούσε τον Ωνάση. Ήταν ο filaracos του, όπως έλεγε.

Ο Τζον μάλλον χάρηκε με το γάμο τους. Συμπαθούσε τον Ωνάση. Ήταν ο filaracos του, όπως έλεγε. Έβλεπε, άλλωστε, ευτυχισμένη τη μητέρα του, τουλάχιστον στην αρχή του έγγαμου βίου τους. Τους πρώτους μήνες, οπουδήποτε κι αν βρισκόταν η Τζάκι, κάθε πρωί που ξυπνούσε έβρισκε στο κομοδίνο της ένα μπουκέτο ορχιδέες ή τριαντάφυλλα και το ίδιο πάντα σημείωμα του συζύγου της , με τα αρχικά J.I.L.Y. (Jackie I Love You).

Όμως ο ενθουσιασμός δεν άργησε να ξεθυμάνει και για τους δύο. Ο Ωνάσης επέστρεψε στην Callas και η Τζάκι έβρισκε χαρά ξοδεύοντας χρήματα. Ο πρώτος χρόνος του γάμου τους στοίχισε στον Έλληνα Κροίσο 2 εκατ. δολάρια – σήμερα αντιστοιχούν σε 16 εκατ. δολάρια. Οι ερευνητές των βίων των πλούσιων και διάσημων, αποκαλύπτουν και τον τρόπο που σκαρφίστηκε ο Ωνάσης για να απαλλαγεί από τη σύζυγο του. Τον Νοέμβριο του 1972 ειδοποίησε paparazzi και τους «κάρφωσε» που κάνει γυμνή μπάνιο. Οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν σε ιταλικό περιοδικό και προκάλεσαν σεισμό! Και αντί να κάνει μήνυση στους φωτογράφους, όπως εκείνη του ζητούσε, επισκέφτηκε τον δικηγόρο του για να ξεκινήσει τη διαδικασία του διαζυγίου…

jfk26n-8-web

Jackie, Ωνάσης και John Jr. στην Νέα Υόρκη

jfk26n-18-web

Οι δύο τους έκαναν πολύ παρέα. Άλλωστε όλη την μετάβαση του από παιδί σε έφηβο την πέρασε με τον Ωνάση.

1-(1)_M

Ο John Jr. Την εποχή της εφηβείας του

1BA_M

Μεγαλώνοντας έγινε πανέμορφος

1G_M7

Η Jackie είχε ψύχωση με τον γιο της

1AA_M

Όλες έκαναν σαν τρελές για εκείνον. Απ’ το κρεβάτι του πέρασε μέχρι και η Madonna, ενώ ο μεγάλος του έρωτας ήταν η Daryll Hanah.

Για να διαβάσετε όλο το άρθρο κάντε κλικ εδώ.