φωτογραφίες Γιώργος Καφούρος //

Τα δελτία ειδήσεων μιλούν για τις βελτιωμένες προδιαγραφές καταστροφής που ανακαλύπτουμε καθημερινά για να τελειώσουμε τον κόσμο. Τα λεφτά τελειώνουν πριν τελειώσει ο μήνας. Φέτος μάθαμε πως ο έρωτας μπορεί να βρεθεί σε τηλεπαιχνίδι. Πίσω και πέρα από τις τελειωμένες προσδοκίες αυτού του μάταιου πάρτι όπου οι στιγμιαίοι ήρωες της σεζόν, πριν χαθούν στο πουθενά τους, θα δώσουν την σκυτάλη στους επόμενους “έτοιμους” για τηλεοπτικό ξεκατίνιασμα υπάρχει η οργανωμένη ομορφιά της Αιγαιοπελαγίτικης πραγματικότητας. Δεν είναι η πρώτη φορά που γράφουμε κάτι για εκείνη και τη Φολέγανδρο και σίγουρα δεν είναι η τελευταία.

Ο Γιώργος Καφούρος είναι πρώην εικονολήπτης στο Mega Channel. Κατάγεται από το νησί. Πλέον περνά τους περισσότερους μήνες της χρόνιας εκεί και πρόσφατα έστησε τη δική του μικρή επιχείρηση στη “Χώρα” του. Η αγάπη του για την εικόνα παραμένει αναλλοίωτη στο χρόνο. Φωτογραφίζει το πανέμορφο νησί του Αιγαίου ασταμάτητα. Κάθε λεπτό και μια διαφορετική εικόνα. Κάθε λεπτό και μια προσευχή στην ομορφιά του απλού που αλλάζει ατέρμονα, διαρκώς και ανεπιτήδευτα. Το παιχνίδι του ήλιου με τη θάλασσα πάνω στον βράχο της Φολεγάνδρου έχει τη δική του μεγαλοπρέπεια.

Η Φολέγανδρος, τον 20ο αιώνα, από τόπος εξορίας κυνηγημένων αριστερών γίνεται θέμα στα μεγαλύτερα τουριστικά περιοδικά του κόσμου με τίτλους όπως “Το άγνωστο διαμάντι του Αιγαίου”. Ο χρόνος έχει κανόνες. Και η ομορφιά επίσης. Στη Φολέγανδρο θα αισθανθείς λες και η τελευταία, όταν κάθισε εκεί, είπε να μην φύγει.

Ο Γιώργος Καφούρος μοιράζεται μαζί μας εικόνες του νησιού. Μέσα τους η ομορφιά της φύσης οργιάζει.

Καλό καλοκαίρι. Η ζωή είναι εκεί έξω. Ξέχνα τις οθόνες.