Στις 4 Οκτωβρίου ανεβαίνει στα σινεμά η ταινία του Γκασπάρ Νοέ “Climax”Η ταινία έχει πάρει διθυραμβικές κριτικές. Το σάουντράκ της είναι το play – list τραγουδιών που θ’ ακούγαμε με μανία δύο δεκαετίες πριν. Ο Νοέ μάς επιστρέφει στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Όταν τα rave πάρτι τέλειωσαν και ο κόσμος επέστρεφε στα κλαμπ χορεύοντας με ηλεκτρονική disco. 

Ο  σκηνοθέτης, όταν επιστρέφει στην αρχική ιδέα που είχε για την ταινία, σημειώνει: Πάντα έβρισκα συναρπαστικές τις καταστάσεις όπου το χάος και η αναρχία κυριαρχούσαν, είτε ήταν καβγάδες στο δρόμο, είτε ήταν πάρτι στα οποία οι θαμώνες έχαναν τον έλεγχο λόγω της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ. Το ίδιο ισχύει και στα γυρίσματα των ταινιών μου: με ευχαριστεί να μην έχω γράψει ή προετοιμάσει τίποτα και να αφήνω τις καταστάσεις να εξελιχθούν μπροστά μου όπως σε ένα ντοκιμαντέρ. Κι είμαι ακόμα πιο χαρούμενος όταν δουλεύω μέσα στο χάος, γιατί ξέρω πως θα δημιουργήσει πραγματικά δυνατές εικόνες που θα είναι πιο ρεαλιστικές. Γι’ αυτόν τον λόγο, αντί να γράψω ένα σενάριο, προτίμησα απλά να διηγηθώ αυτή την ιστορία που σε στοιχειώνει. Μια χορευτική ομάδα συγκεντρώνεται σε ένα απομονωμένο κτίριο για να προετοιμαστεί πριν από μια παράσταση. Μετά την τελευταία πρόβα, γίνεται χαμός.

Αν και τα ναρκωτικά παίζουν ρόλο στην ταινία, αυτή τη φορά δεν ήθελα να δείξω το πώς επιδρούν στη νοητική μας αντίληψη αλλά, αντιθέτως, να μείνω στην εξωτερική παρατήρηση των χαρακτήρων. Ένας άλλος κανόνας ήταν να τελειώσω τα γυρίσματα γρήγορα με μεγάλα πλάνα, κάτι που μπόρεσα να πετύχω επιλέγοντας η ταινία να διαδραματίζεται σε έναν μόνο χώρο. Έτσι, κατάφερα να ολοκληρώσω τα γυρίσματα σε ένα δεκαπενθήμερο μέσα στον Φεβρουάριο του 2018. Βέβαια, είχαμε φροντίσει να προβάρουμε την πρώτη, χορογραφημένη σκηνή με τους χορευτές μας. Και τους είχαμε βάλει να ακούσουν τη μουσική που είχαμε ήδη διαλέξει για την ταινία ώστε να προετοιμαστούν για τις υπόλοιπες χορευτικές σκηνές.

Όταν μιλάμε για χορό, μιλάμε και για μουσική. Προκειμένου να μείνουμε πιστοί στην εποχή στην οποία διαδραματίζεται η ταινία, επιλέξαμε μουσική που είχε κυκλοφορήσει μέχρι τα μέσα των 90s. Επίσης, προσπαθήσαμε να συμπεριλάβουμε κομμάτια που θα «άγγιζαν» όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο ώστε να δημιουργήσουμε ένα κλίμα οικειότητας.”

Το Climax κέρδισε το βραβείο στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών του φετινού φεστιβάλ Καννών.
Ο Γκασπάρ Νοέ υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία του Climax.
Πρωταγωνιστούν οι Σοφία Μπουτέλα, Ρομέν Γκιγιερμίκ, Σουεϊλά Γιακούμπ, Κίντι Σμάιλ, Κλοντ Γκαζάν Μολ, Ζιζέλ Πάλμερ, Tέιλορ Κασλ
Στην ταινία ακούγονται τα τραγούδια: Trois Gymnopedies (Erik Satie) – GARY NUMAN
Solidit – CHRIS CARTER
Supernature – CERRONE
Born To Be Alive – PATRICK HERNANDEZ
Pump Up The Volume – M/A/R/R/S
French Kiss – LIL LOUIS
Superior Race και Technic 1200 – DOPPLEREFFEKT
Dickmatized – KIDDY SMILE
Sangria και What To Do – THOMAS BANGALTER
Voices – NEON
The Art of Stalking – SUBURBAN KNIGHTS
Rollin’ & Scratchin’ – DAFT PUNK
Windowlicker – APHEX TWIN
Electron – WILD PLANET
Tainted Love / Where Did Our Love Go – SOFT CELL
Utopia Me Giorgio – GIORGIO MORODER
Angie – THE ROLLING STONES
Mad – COSEY FANNI TUTTI και COH