του Μάρκου Ψυχάρη //

Ελλάδα 2021. Ο οργανισμός. Οι δράσεις. Η ιστορία. Η πρόεδρος. Ας μην το κουράζουμε. Η πρόεδρος, δηλαδή η Διαμεσολαβήτρια. Η Εθνική Διαμεσολαβήτρια Γιάννα Αγγελοπούλου. Πέρασαν μόλις λίγες μέρες από την άνοδο στον ιστό της σελίδας Ελλάδα 2021. Και ναι, ήταν αδύνατο να αποφευχθεί το…Εθνικό Φάλτσο που το λες και Ιστορικό Φάλτσο. Μιλάμε για ιστοσελίδα με περιβάλλον που θυμίζει τόσο έντονα την αλήστου μνήμης εποχή Πέτρου Κωστόπουλου. Τα κείμενα, οι χρονολογίες, η επιλογή των προσώπων παρουσιάζονται πάνω στη λογική του Εθνικού Ξεβλαχωτή. Θυμίζουν τόσο έντονα τις θεματάρες που διαβάσαμε κάποτε στο Nitro του σε θέματα του στυλ “100 Έλληνες που σημάδεψαν την Ιστορία” ή “50 πράγματα που πρέπει να κάνει μια υποψηφία χώρα για να γίνει χώρα”.

Μετά τον σάλο που ξέσπασε, κυρίως στο διαδίκτυο, γύρω από την παρουσίαση των λίντερς του Ελληνικού κράτους – στο greece2021.gr η κατηγορία “Ηγέτες του Κράτους” μοιάζει, σήμερα, να αγνοείται. Ναι, μιλάμε για εκείνη την κατηγορία που παρουσιάζονταν χρονολογικά και στυγνά άνθρωποι που συνδέθηκαν με τις πιο μαύρες σελίδες της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας (ανάμεσά τους δικτάτορες και στυγνοί προδότες του Ελληνικού κράτους)”.

Και αρκεί μια ματιά στον ιστότοπο του greece2021.gr για να πάρουμε γραμμή πως η διαμεσολάβηση είναι αρετή και αξία στην Ελλάδα του 2020. Η πρόεδρος του οργανισμού, το βιογραφικό της παρουσιάζεται σχεδόν ισόποσα ψηλά όσο και οι μικρές ή μεγάλες μάχες του λαού για ελευθερία.

Η Γιάννα Αγγελόπουλου θέλει να συνδεθεί με την ιστορία ασκώντας το μάνατζμέντ της. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα έχει πολλή δουλειά με την αφεντιά της…