Του Γιώργου Ράλλη //

 

– Ποιο είναι το αγαπημένο σου άλμπουμ “σήμερα”;

-Alessandro Alessandroni – “Afro Discoteca”. Κυκλοφόρησε από την Four Flies Records στις 24 Mαρτίου 2017

– Που άκουσες την αγάπη μέσα του;

-Ο Alessandroni είναι κλασσικός συνθέτης και κιθαρίστας, γνωστός και για τα σφυρίγματα στα soundtrack του Ennio Morricone. Mε έχει επηρεάσει πολύ η μουσική του. Οι “σκηνές” των  “Μusic Library” και των  “Soundtracks” έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.  Και όποτε βρίσκω βινύλια  που τους “ανήκουν” τα αγοράζω. Ο συγκεκριμένος δίσκος κυκλοφόρησε μόλις 2 μέρες μετά το θάνατο του Alessandroni.  Γι’ αυτό επέλεξα να τον παρουσιάσω. Κυκλοφόρησε μόλις σε 400 αντίτυπα.  Περιέχει 4 κομμάτια από το αρχείο του που κυκλοφορούν για πρώτη φορά .

–Πότε και πού άκουσες το άλμπουμ που λες πρώτη φορά;

-Τα τελευταία 2,3 χρόνια εκτός από επανεκδόσεις σε soundtrack και άλμπουμ, βγαίνουν δίσκοι του Alessandroni  με κομμάτια που κυκλοφορούν για πρώτη φορά. Το Afro Discoteca είναι ένας από αυτούς. Επειδή παρακολουθώ καθημερινά το είδος αυτό και είναι ο αγαπημένος μου συνθέτης είχα ενημερωθεί για την κυκλοφορία του άλμπουμ πριν κυκλοφορήσει. Το είχα προ-παραγγείλει από το site της εταιρίας, 2 κόπιες, αρκετό καιρό πριν βγει στην αγορά.

-Κάνε την καρδιά σου “πέτρα”, υπάρχει κάποιο κομμάτι που ξεχωρίζεις;

-Και τα 4 κομμάτια είναι πολύ ωραία και δεν θυμίζουν Alessandroni, πράγμα που κάνει τον δίσκο αυτό αρκετά ιδιαίτερο και συλλεκτικό. Θα διάλεγα το Afro Discoteca μάλλον.

Περισσότερες μουσικές απο τον George Kelly & απο το label Chopshop υπάρχουν εδώ: