Του Γιώργου Παπασπυρόπουλου //

Ευτυχώς τα καμπανάκια εισακούστηκαν. Με μια ενωτική της κίνηση η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ έσβησε τον χώρο που είχε αφεθεί να χρησιμοποιούν κάποιοι, ειδικά δημοσιογράφοι του πρώην κυκλώματος Νέων και Βήματος, για να δαιμονοποιούν τις δημοκρατικές διαδικασίες ως άχρηστες και περιττές, να στηλιτεύουν τις διαφορετικές απόψεις ως αμφισβήτηση του Αλέξη Τσίπρα, τον σκεπτικισμό για την διεύρυνση ως επιστροφή στο “κόμμα του 3%” και πολλά τέτοια. Οι ομαδοποιήσεις που δρουν στις γκρίζες περιοχές του κόμματος, και τροφοδοτούν αυτούς τους δημοσιογράφους με ιδέες και προβοκατόρικες φήμες εκτέθηκαν.

Καιρός είναι, να αποφασίσουν τα ίδια τα μέλη του κόμματος για τον απολογισμό, τα καλά και τα κακά της 4ετίας αλλά και για τις νέες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στα σημαντικά, τα άμεσα και τα στρατηγικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. Όχι οι μηχανισμοί για λογαριασμό τους. Όχι οι ομάδες που δρουν υπόγεια. Όχι οι φράξιες κάθε είδους που σχηματίζονται γύρω από φιλόδοξα πρόσωπα που αποφεύγουν την αποτίμησή τους στο φως. Η αγωνιώδης ενωτική παρέμβαση του αντιπροέδρου του ευρωκοινοβουλίου Δ. Παπαδημούλη https://www.news247.gr/politiki/sfodri-epithesi-toy-dimitri-papadimoyli-stis-taseis-toy-syriza-opos-leitoyrgoyn-simera.7559100.html κι άλλων στελεχών που δεν λειτουργούν ως φερέφωνα μηχανισμών, έπιασε τόπο.

“Αν δεν πέσει τώρα η κυβέρνηση του ψέματος θα ξεμελιωθούν δικαιώματα και θα ξαναχρεοκοπήσει ο λαός” 

Ελπίζουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει έτσι. Να μην ετεροπροσδιορίζεται από τις εξωτερικές παρεμβάσεις αλλά να απογειώσει την δημοκρατία στις συνελεύσεις των μελών και τον isyriza, να αυτοκαθοριστεί μακριά από το πρότυπο του πασοκικού λαϊκιστικού κομματικού lifestyle και να διευρυνθεί από ανθρώπους της ευρύτερης αριστεράς, από τον λαϊκό σοσιαλιστικό χώρο μέχρι τους οικολόγους της κλιματικής δικαιοσύνης και τους ελευθεριακούς ακτιβιστές των δικαιωμάτων. Και να κατέβει στους δρόμους για να μην χαθεί κανένα σπίτι ή μικρή επιχείρηση στα χέρια των τραπεζών ή του αρπακτικού Δημοσίου της χρεοκοπίας. Τώρα, όχι τον Μάϊο που ο “Ηρακλής” του νεοφιλελευθερισμού, του Άδωνη και του Βορίδη και του τουρίστα αχυράνθρωπου που χρησιμοποιούν σαν πρωθυπουργό, θα επιτεθεί μαζικά στους αθώους της χρεοκοπίας. Nα συζητηθούν στους δρόμους τα προσυνεδριακά και με τον κόσμο, όχι σε κλειστές ομάδες αυτογλυψίματος και πολιτικού αυτισμού!