Του Μάρκου Ψυχάρη //

Μας αρέσει ο Κ.Βήτα. Εχει ντύσει στιγμές μας. Έχουμε λιώσει με κομμάτια του. Μας αρέσουν οι στίχοι του. Το νέο του άλμπουμ «Ομόνοια» προλογίζει δελτίο τύπου που θέλει αποκρυπτογράφηση για να μπεις στο νόημα.

«Ομόνοια – η Μεγάλη Άρκτος κοιμάται στην άμμο. Ο απόφοιτος εισέρχεται σε έναν οραματικό κόσμο κάνοντας μια βουτιά στην πισίνα, εκεί όπου όλα τα πρόσωπα στον πάτο μοιάζουν τόσο καθαρά και αδιάφορα όπως οι προτομές των ποιητών στα γκρίζα πάρκα. Είναι το απέραντο άσπρο, μια λεπτή γραμμή που κάποιος χάραξε για να μην λησμονηθεί η ατραπός της αγάπης. Οι μαχητές των μικρών γυάλινων ταμπλό διαλύονται σαν ακρυλικά στην ισχυρή γοητεία του κακού και της ασάφειας.

Μια αχτίδα χρωματίζει τη θλίψη της νεότητας που ξεθωριάζει. Υπνωτικοί δρόμοι, καθυστερημένες πτήσεις δημιουργούν τη σχηματική έννοια της Ομόνοιας, εκεί όπου οι απαντήσεις δεν είναι σημαντικές αλλά το ταξίδι. Μελωδίες, λέξεις που κολλάνε και επαναλαμβάνονται, ρυθμοί από κουτιά νοσταλγούν την εποχή που ήταν χρώματα και το αντίθετο. Η αβεβαιότητα εναλλάσσεται με τις θερμοκρασίες και φτάνει σε μια ανεμπόδιστη μοναξιά. Το 9ο άλμπουμ του Κ.Βήτα «Ομόνοια» περιέχει 14 νέα ηλεκτρονικά κομμάτια που ηχογράφησε την περίοδο 2013-2015».

red-08