Η λόγια ευρωπαϊκή μουσική δεν γνωρίζει συνοριακούς περιορισμούς, ούτε στερεότυπα περί Ανατολίτικων και Δυτικών ρυθμών. Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών,  παρουσιάζει  στις 7 Φεβρουαρίου 2020 – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Χ. Λαμπράκης – ένα πρόγραμμα, που αποδεικνύει ότι στις γοητευτικές μελωδίες δεν υπάρχουν στεγανά, ούτε αποκλειστικότητες φυσικά.

Ξεκινώντας, από το παραστατικό, δυναμικό και γεμάτο αντιθέσεις, Κοντσέρτο για βιολί του Αράμ Χατσατουριάν, στη μεταγραφή για φλάουτο του κορυφαίου φλαουτίστα Ζαν – Πιερ Ραμπάλ. Σύνθεση, στην οποία συνδιαλέγονται η αρμενική παραδοσιακή και η ρωσική συμφωνική μουσική.

•Σολίστας; Ο ραγδαία ανερχόμενος φλαουτίστας, Στάθης Καραπάνος. Το ταξίδι στη μυσταγωγική Ανατολή κορυφώνεται με τη σαγηνευτική Σεχραζάντ του Νικολάι Ρίμσκυ – Κόρσακοφ. Υπόδειγμα ευφάνταστης ενορχήστρωσης και πηγαίας μελωδικότητας, εμπνευσμένο από την περίφημη συλλογή παραμυθιών Χίλιες και Μια Νύχτες.

Στο πόντιουμ της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών επιστρέφει ο πολυβραβευμένος, τελειοθηρικός Ματίας Φορέμνυ.

Το σχόλιο του μαέστρου: “Το πρόγραμμα που θα ερμηνεύσουμε είναι γεμάτο ένταση και ρωσο-αρμένικο χρώμα. Κυριαρχούν οι έντονες δυναμικές αντιθέσεις, οι όμορφες μελωδίες και οι συναρπαστικοί ρυθμοί. Η πρόκληση θα είναι να αποδώσουμε αυτή την υπέροχη μουσική με λαμπρότητα, καθαρότητα και εξαιρετική τεχνική”.

ΑΡΑΜ ΧΑΤΣΑΤΟΥΡΙΑΝ (1903-1978)
Κοντσέρτο για φλάουτο και ορχήστρα (μεταγραφή του Κοντσέρτου για βιολί από τον Ζαν-Πιερ Ραμπάλ)
ΝΙΚΟΛΑΪ ΡΙΜΣΚΥ-ΚΟΡΣΑΚΟΦ (1844–1908)
Σεχραζάντ, έργο 35
ΣΟΛΙΣΤ
Στάθης Καραπάνος, φλάουτο
ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Ματίας Φορέμνυ

19:45: Εισαγωγική ομιλία για τους κατόχους εισιτηρίων.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Τιμές εισιτηρίων: 25€, 20€, 15€ και 8€ (εκπτωτικό)