Μια σπάνια ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις καλύτερες μικρού μήκους ταινίες νέων Ρουμάνων μικρομηκάδων προσφέρει στους Έλληνες κινηματογραφόφιλους η t-shOrt και ο Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης, που υποστηρίζουν με πάθος τη μικρού μήκους ταινία κι επιδιώκουν να προβάλουν τα καινούρια ταλέντα, τους δημιουργούς και τους καλλιτέχνες, που αγαπούν και εκφράζονται μέσα από το είδος αυτό.

Με την έναρξη της νέας χρονιάς ξεκινάει και η υλοποίηση του μεγάλου βραβείου διανομής του Big Bang International Short Film Festival 2019 – Romanian Short Film Panorama, που διοργάνωσε με πολύ μεγάλη επιτυχία η t-shOrt τον περασμένο Ιούνιο. Οι 12 βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους θα προβάλλονται σε δυο μεγάλους και ιδιαίτερα αγαπητούς από το σινεφίλ κοινό κινηματογράφους της Αθήνας, που αγαπούν την μικρού μήκους ταινία. Τον κινηματογράφο «Μικρόκοσμο» και τον κινηματογράφο «Studio Art Cinema».

 

•Από τις 9 Ιανουαρίου 2020, και για μια ολόκληρη εβδομάδα, θα προβάλλονται οι δώδεκα (12) βραβευμένες ταινίες του Big Bang International Short Film Festival 2019 – Romanian Short Film Panorama, με ελληνικούς υπότιτλους. Ανάμεσά τους και το «The Christmas gift» του Bogdan Mureșanu, βραβευμένο με το GRAND PRIX του Clermont-Ferrand International Short Film Festival 2019 και το EUROPEAN SHORT FILM 2019 των 32ων EUROPEAN FILM AWARDS.

Οι ταινίες έχουν κατανεμηθεί σε δυο γκρουπ Α και Β και θα προβληθούν ως εξής:

9-11 Ιανουαρίου 2020 Group A – «Μικρόκοσμος»
Group Β – «Studio Art Cinema»
12-14 Ιανουαρίου 2020 Group Β – «Μικρόκοσμος»
Group Α – «Studio Art Cinema»
15 Ιανουαρίου 2020 όλες μαζί – «Μικρόκοσμος»
όλες μαζί – «Studio Art Cinema»

Οι δώδεκα ταινίες είναι:

Γκρουπ A
1. The little hero Σκην.: Elena Ciolacu
2. Written / Unwritten Σκην.: Adrian Silișteanu
3. America Σκην.: George ve Gänæaard & Cucută Horia
4. Sunny rain Σκην.: Andrada Botezatu
5. Alazia Σκην.: Cristian Pascariu
6. The Christmas gift Σκην.: Bogdan Mureșanu

Γκρουπ Β
1. disAbilities Σκην.: Alin Duruian
2. The gift Σκην.: Dumitru Grosei
3. The Best Customer Σκην.: Serghei Chiviriga
4. There’s nothing in this world Σκην.: Andreea Vălean
5. The Pill of Happiness Σκην.: Cecília Felméri
6. Offstage Σκην.: Andrei Huțuleac

Το έργο των Ρουμάνων μικρομηκάδων είναι ιδιαίτερα σημαντικό και σηματοδοτεί μια “έκρηξη” του ρουμανικού κινηματογράφου τα τελευταία χρόνια που οδήγησε στο λεγόμενο «Ρουμανικό νέο κύμα». Πρόκειται για ένα σινεμά πραγματικότητας, όπου οι στιγμές ακολουθούν η μια την άλλη όπως και στην πραγματική ζωή. Οι Ρουμάνοι μικρομηκάδες καταπιάνονται με μια ευρεία γκάμα θεμάτων που περιλαμβάνει από τις σχέσεις γονιών και παιδιών, τη φιλία, τους εφηβικούς έρωτες και τις γνωριμίες μέσω ίντερνετ, μέχρι την ανεργία, τη διαφθορά, το οργανωμένο έγκλημα, τη μετανάστευση, την ασθένεια και τον αλκοολισμό.

9-15 Ιανουαρίου 2020
Κινηματογράφος «Μικρόκοσμος»

Λεωφ. Συγγρού 106, Κουκάκι, στάση μετρό Συγγρού-Φιξ, τηλ: 2109230081
Τιμή εισιτηρίου 5,00 ευρώ

9-15 Ιανουαρίου 2020
Κινηματογράφος «Studio Art Cinema»

Σπάρτης & Σταυροπούλου 33, Πλ. Αμερικής, τηλ: 2108640054, 21082 20008
Τιμή εισιτηρίου 5,00 ευρώ