Ο Electric Looser, blogger πλήρους ενασχόλησης με τη μουσική, πέρασε το 2020 με τον ίδιο τρόπο που πέρασε το 2019, το 2018, το 2017…Οι ώρες ακρόασης της ήταν πολλές, ισόποσα πολλές ήταν οι ώρες ψαξίματος καλλιτεχνών, νέων κυκλοφοριών που θα μπορούσαν να κινητοποιήσουν το ακουστικό του γούστο. Το 2020 δεν πέρασε μόνο μέσα από τα χιτ της μιας εβδομάδας. Αν πραγματικά νοιάζεστε για την “άλλη” και την “όλη” μουσική που κυκλοφόρησε στη διάρκεια της χρονιάς ακούστε τη λίστα με τα “καλύτερα” που έφτιαξε για το fragile (το κάναμε, τη βρήκαμε “γευστικότατη”)

1 – Hermanos Gutiérrez (Hijos Del Sol) Not On Label
Πόση ομορφιά μπορεί να κρύβει ένας δίσκος 26 λεπτών…; Τα αδέλφια Alejandro και Stephan Gutiérrez επιστρέφουν με έναν ακόμα δίσκο για τη Λατινική Αμερική του ’50. Είναι ένας από τους δίσκους που έχουν σπινάρει πάαααρα πολλέεεςς φορές φέτος στο πικάπ μου!

2 –  Olafur Arnalds (Some Kind Of Peace) Mercury KX
Έγραψε ένα δίσκο ταξιδεύοντας χειμώνα στα φιόρδ. Ambient και Neo Classical ανακατεύονται μαζί από τον Ισλανδό μετρ Olafur Arnalds. Το δε Loom με τη συμμετοχή του Bonobo είναι…. μαγικό! Το video clip γυρίστηκε σε μια λίμνη στα 2000 μέτρα υψόμετρο! Η τέλεια αρμονία ανθρώπου – κίνησης, τοπίου και μουσικής.

3 –  Big Blood ‎(Do You Wanna Have A Skeleton Dream?) Feeding Tube Records
Ένα “φάντασμα” κάνει μια μοναδική ηχογράφηση προσαρμοσμένη σε παραστάσεις της νύχτας!

4 –  Modern Studies (The Weight Of The Sun) Fire Records
Ερωτισμός, φευγαλέες συναισθηματικές εξάρσεις και η γλυκιά μελαγχολία των τυπικών σκωτσέζικων απογευμάτων καθορίζουν το γενικό πλαίσιο του The Weight Of The Sun. Μην παραξενευτείς, αν η γοητεία του σε τραβήξει απ’ το μανίκι…

5 –  Allysen Callery ‎(Ghost Folk) Cosirecords
Η Allysen Callery είναι αυτοδίδακτη μουσικός από το Μπρίστολ. Μεγαλώνοντας επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από τη βρετανική folk του ’60 και της δεκαετίας του ’70. Το Gost Folk ίσως είναι η πιο ολοκληρωμένη δουλειά της.

6 – Bohren & Der Club Of Gore (Patchouli Blue) Ipecac Recordings
Τι να πεις εδώ…. Ακόμα μια δισκάρα και με διαφορετικό ντράμερ!

7 –  Lemon Quartet (Crestless) Last Resort
Είναι η περίπτωση που ψάχνεις να βρεις κάτι να ακούσεις, αλλά έρχεται αυτό και σε βρίσκει από μόνο του. Contemporary Jazz και Ambient από μια πρωτοεμφανιζόμενη μπάντα.

8 –  Jean Michel Bernard (Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς OST) Veego Records
Για μένα το ωραιότερο soundtrack σε ταινία του Γιάννη Οικονομίδη. Μεράκι για τη μουσική από ένα νέο label με έδρα την Πάτρα.

9 – FL (No Regrets) Deectiva Music
Χαίρεσαι να ακούς νέους Έλληνες ταλαντούχους μουσικούς, και να αισθάνεσαι ότι έχουν μέλλον μπροστά τους. Ακούγεται όλες τις ώρες!

10 – Janko Nilovic & The Soul Surfers (Maze Of Sounds) Broc Recordz
Θα μπορούσα να γράφω σεντόνια για το μαέστρο Janko Nilovic. Τα 60’s; Τα 70s; Τα library’s; Το αφήνω στα αφτιά σας!

Καλή Χρονιά!!