Του Μάρκου Ψυχάρη //

Οριοθετούσαν τη γη της ποπ μελαγχολίας. Συνεχίζουν ακόμα. Οι Tindersticks έρχονται για μια ακόμα φορά στην Ελλάδα. Στις 24 Μαΐου θα εμφανιστούν στο Βασιλικό Θέατρο του ΚΘΒΕ στη Θεσσαλονίκη ενώ στις 25 και στις 26 Μαΐου θα κάνουν την ίδια δουλειά στην Αθήνα, «Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών».

tindersticks Ο ερχομός τους συμπίπτει με την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ «The Waiting Room». Οι Tindertsticks γνωρίζουν την Ελλάδα. Εντός της ο τραγουδιστής τους, Stuart Staples, κάποτε, στη διάρκεια διακοπών του, ανακάλυψε το όνομα που θα πήγαινε καλύτερα στην μπάντα του, που αρχικά ονομάζονταν Asphalt Ribbons, βλέποντάς το γραμμένο σε ένα πεταμένο κουτάκι σπίρτα. Η μπάντα, που είναι ενεργή από το 1992 ως σήμερα, έχει ηχογραφήσει μελοδραματική ορχηστρική ποπ μουσική που έβρισκε και βρίσκει ακροατήρια σε ετερόκλιτα κοινά. Οι Tindersticks έχουν κυκλοφορήσει 10 άλμπουμ. Έχουν εργαστεί ή δουλειές τους έχουν εμφανιστεί σε πολλά σάουντρακ. Ο ερχομός τους στην Ελλάδα, και σε χώρους που ταιριάζουν πολύ με το ηχόχρωμά τους, είναι καλά νέα για το συναυλιακό τοπίο της χώρας.

Πληροφορίες: Κεντρική Σκηνή, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107. Πληροφορίες – κρατήσεις: 210 9005800 / www.sgt.gr.

Τιμές εισιτηρίων: early bird ως 15 Μαρτίου 2016: Ζώνη Α: 40 ευρώ, Ζώνη Β: 35 ευρώ. Από 16 Μαρτίου 2016: Ζώνη Α: 45, ζώνη Β: 40, ζώνη Γ: 35 ευρώ, Ζώνη Περιορισμένης Ορατότητας: 25 ευρώ. ΑΜΕΑ & συνοδός ΑΜΕΑ: 20 ευρώ.