Πέρα από τις λοκάλ φιοριτούρες της ελληνικής πολιτιοκοικονομικής σκηνής υπάρχει και εκείνη η μεγαλύτερη αλήθεια που ακουμπά τους πάντες. Κάτι πάει λάθος. Ποιος θα το διορθώσει; Ο πλούτος των πλουσιότερων 2,153 ανθρώπων του πλανήτη ήταν μεγαλύτερος – το 2019 – από εκείνων των φτωχότερων 4,6 δισεκατομμυρίων ανθρώπων του πλανήτη.

Και αυτή καταπληκτική ανισορροπία δεν φαίνεται ν’ αλλάζει στο κοντινό μέλλον καθώς η μη αμειβόμενη ή κακοπληρωμένη εργασία από γυναίκες και κορίτσια παράγει τρεις φορές μεγαλύτερο παγκόσμιο προϊόν από τη βιομηχανία της τεχνολογίας. Τα παραπάνω ανακοίνωσε η Oxfam. Στην έκθεση της οργάνωσης με τίτλο “Time to Care” αποκαλύπτεται πως η απλήρωτη εργασία γυναικών ανήλθε – στη διάρκεια της περασμένης χρονιάς – στο ποσό των 10,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

“Είναι σημαντικό να υπογραμμίσουμε ότι ο κρυμμένος κινητήρας της οικονομίας που βλέπουμε είναι στην πραγματικότητα η μη αμειβόμενη εργασία πολλών γυναικών. Αυτό πρέπει να αλλάξει», δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuters ο Αμιτάμπ Μπεχάρ, Διευθύνων Σύμβουλος της Oxfam India.

•Ο πλανήτης που αρμέγουμε και στεγνώνουμε. Άνθρωποι που πεθαίνουν από έλλειψη νερού την ίδια στιγμή που η παγκόσμια οικονομική ελίτ ποζάρει γεμάτη ανεμελιά στα ιδιωτικά της τζετ.

εικόνα:Zeyn Afuang