από την Bitchάρα //

Βασικά, στην τέχνη τίποτα δεν απαγορεύεται. Τίποτα, εκτός από το να την ευτελίζεις. Αν λοιπόν βάζεις δύο να γδύνονται τσιτσίδι στην παράστασή σου, είναι ευτέλεια. Πείτε με ό,τι θέλετε, αυτή είναι η γνώμη μου. Καλομοίρα (στο Ηρώδειο!), στριπ- τιζ (στο Άλσος) και «εμείς του 60 οι εκδρομείς» δεν πάνε μαζί. Ζήτημα αισθητικής και μόνο. Μου τη δίνουνε.

Όπως μου τη δίνουν και οι δηλώσεις του Νιόνιου πως όλα είναι καλά στο Πεδίον του Άρεως, φωτίστηκε χάρη στην παράσταση, την Περιφέρεια, τον Μαροσούλη και δεν ξέρω ποιον άλλον και είναι μια ήρεμη περιοχή. Κούνα λίγο το κεφάλι.

Γιε γιε γιε γιε….

Ο καιρός θα `ταν όμορφος στο δάσος
θα `ταν όμορφος στο δάσος
αν δεν κουφαίνονταν τα φύλλα απ’ τον κρότο,
αν δεν πάγωνε ο ήλιος απ’ τον κρότο.
Τα παιδιά αν δεν τρώγανε σκουπίδια,
τα αεροπλάνα αν δεν καίγανε καλύβια

(και μετά πήγαν όλα στα τσακίδια…)

Έχω μια πολύ σοβαρή ερώτηση για τον Παναγ(ρ)ιότατο. Δεν υπάρχουν άλλοι πλανήτες πλην Γης, σύμφωνοι. Το αστέρι της Βηθλεέμ τι ήτανε; Μήπως πρέπει να κάνουμε αλλαγές στα κάλαντα λέω, και να βάλουμε κάτι άλλο στο «άστρο λαμπρό τους οδηγεί». Και τι θα βάλουμε, που είμαστε πλέον και χωρίς τον χρυσό Ριχάρδο; Βάσανα!

Ρωτήστε τον να μας πει, διότι θα σκάσω αν δεν μάθω. Να, μα τον Δία, δεν θα φάω κουραμπιέ ούτε για δείγμα (δεν είπα για μελομακάρονα, το προσέξατε ε; να μην έχουμε ντράβαλα).

•Επέτειοι που περνούν και ξεχνιούνται, ενώ θα έπρεπε να μνημονεύουμε τα γεγονότα κάθε μέρα.

«Ο κόσμος λέει ότι δεν παραχώρησα τη θέση μου γιατί ήμουν κουρασμένη, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Δεν ήμουν σωματικά κουρασμένη ούτε περισσότερο κουρασμένη απ’ όσο ήμουν συνήθως στο τέλος μιας ημέρας στη δουλειά. Όχι, η μόνη κούραση που είχα, ήταν αυτή του να υποχωρώ».

Ρόζα Παρκς, η 42χρονη μοδίστρα η οποία σαν χθες, το 1955 στο Μοντγκόμερι της Αλαμπάμα των ΗΠΑ αρνήθηκε να σηκωθεί και να δώσει το κάθισμά της στο λεωφορείο σε έναν λευκό, με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Η συνέχεια είναι γνωστή. Το κίνημα για τα ίσα δικαιώματα στους μαύρους και όλα τα συναφή. Πάνω από μισόν αιώνα νωρίτερα έγιναν αυτά. Και τώρα, εν έτει 2018, κάποιοι από τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης θέλουν ειδικά λεωφορεία για τους πρόσφυγες, ώστε το προσωπικό να μην κολλήσει. Απανθρωπιά κινδυνεύουν να κολλήσουν οι άλλοι. Οι ίδιοι κάνουν μεγάλη πρόοδο προς τον δρόμο που οδηγεί στα κρεματόρια. Καλές γιορτές, Χριστιανοί. Αυτά σας διδάσκει η θρησκεία σας;

Τσαντίλα τα γαλλικά ΜΑΤ… Βαρεθήκαμε, σου λέει, να φυλάμε τα κυβερνητικά κτίρια, στείλτε και λίγο τον στρατό. Συμπέρασμα: μπάτσοι και Διαφωτισμός δεν γίνεται να συμβαδίσουν μανίτσες. Με τίποτα.

«O άλλος πήρε την καραμπίνα, πήγε σε ορεινή περιοχή, στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, πέρασε για θήραμα έναν 53χρονο και τον σκότωσε. ‘Ομως η είδηση δεν είναι αυτή, η είδηση είναι ότι ο δράστης είναι 86 ετών. Mάλιστα. Παππούς με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αναρωτιέμαι, τι στο διάολο απωθημένα είχε και βγήκε στο βουνό για να σκοτώσει πουλιά ή ζώα…»

Αυτά λέει στο fb η θεά που λέγεται Γωγώ. Οσο για μένα, προσυπογράφω και…

ΚΗΡΥΣΣΩ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

Το μόνο κυνήγι που γίνεται με την ευχή των πάντων (εκτός από όσους προτιμάνε κουραμπιέδες, αλλά αρνούμαι να ζήσω σε αυτό το δίλημμα. Καλοί κι αυτοί, στην αναβροχιά).

Μην είσαι μοναχοφαγάς ρε φίλε, δώσε κάτι και στην οικογένεια δίπλα που τα βγάζει πέρα δύσκολα. Δεν υπάρχει πιο πλούσιο γιορτινό τραπέζι από αυτό που μοίρασες στα δύο – δικό σου και του άλλου. Και δεν θα πάρεις από κανέναν περισσότερες ευχές. Ενας παράδεισος μπροστά σου. Μην το ξεχάσεις…