Το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και Μουσικής «Earthdancers – Χορευτές του Κόσμου», ξεκινά την Τετάρτη 31 Αυγούστου, από το Κηποθέατρο Παπάγου, για να μας πλημμυρίσει με ήχους, χορούς και χρώματα από όλες τις πολιτιστικές γωνιές του κόσμου.

earthdancersΠερισσότεροι από 300 χορευτές και μουσικοί και συγκροτήματα (από Βραζιλία, Ινδονησία, Αργεντινή, Σερβία, Παραγουάη, Κόστα Ρίκα, Σερβία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Ελλάδα και άλλες χώρες) θα παρουσιάσουν την παραδοσιακή τέχνη που κουβαλούν στο DNA τους, έχοντας ως στόχο να «σπάσουν» τα σύνορα και να φέρουν τους ανθρώπους πιο κοντά. Το πολυπολιτισμικό αυτό φεστιβάλ θα παρουσιαστεί επίσης την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου και την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας.

Παραγουάη

Παραγουάη

Μεξικό

Μεξικό

 

 

 

 

 

Η διοργάνωση των «Χορευτών του κόσμου», αυτής της μεγάλης γιορτής, είναι των Παναγιώτη Μπιτάκου, Δημήτρη Λιανοστάθη και Γιώτας Κωνσταντίνου, οι οποίοι θεωρούν ότι η ανταλλαγή των παραδόσεων είναι εξαιρετικά σημαντική, γιατί προστατεύει την πολιτιστική ταυτότητα του κάθε λαού και ταυτόχρονα δημιουργεί ανάμεσά τους άρρηκτους πολιτιστικούς δεσμούς. Διότι «όσο περισσότερο κοιτάζει κανείς προς τα πίσω (στην παράδοση), τόσο ευκρινέστερα βλέπει προς τα εμπρός (στην πρόοδο)» όπως είχε πει και ο Ουίνστον Τσώρτσιλ. Το πρόγραμμα σε όλους τους χώρους ξεκινά στις 20.30, ενώ η είσοδος κοστίζει 8 ευρώ.

Ινδονησία

Ινδονησία

Αργεντινή

Αργεντινή

Κόστα Ρίκα

Κόστα Ρίκα