Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια χάρισε στην Ελλάδα το 3ο χρυσό της μετάλλιο και το 6ο συνολικά στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ριο με άλμα στα 4,85 μ. στο επί κοντώ.

Γεννήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου 1990 στην Αθήνα, και φοίτησε στο 1ο γυμνάσιο της Παλλήνης όπου και κέρδισε τα εθνικά πρωταθλήματα. Έσπασε τα Εθνικά σχολικά ρεκόρ κερδίζοντας το χρυσό στην Γυμνασιάδα του 2006. Μεγαλώνοντας έσπασε όλα τα παγκόσμια ρεκόρ στην ηλικία της ενώ έσπασε και το Παγκόσμιο ρεκόρ νέων (κάτω των 18) με άλμα στα 4,37 μ. Η πρώτη της διεθνής εμπειρία ήτανε στα 15 της όταν εκπροσώπησε την Ελλάδα το 2005 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων στο Μαρακές όπου και κέρδισε με 4,30. Το 2007 στο Παγκόσμιο Νέων που έγινε στην Οστράβα έφτασε την δεύτερη θέση με 4,25μ. Το 2008 κέρδισε το χάλκινο με 4,25μ στο World Junior Championship στο Μπίντκος της Πολωνίας. Την ίδια χρονιά κέρδισε υποτροφία από το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και ξεκίνησε να αγωνίζεται με τους Στάνφορντ Κάρντιναλς. Είναι αυτή τη στιγμή υποψήφια διδάκτωρ στο τμήμα της Ψυχολογίας της Dr Τζίν Α. Μπρούερ και προπονείται υπο την καθοδήγηση του Ολυμπιονίκη Νίκ Χάισονγκ.

Κάποτε τη ρώτησαν, αν η επιτυχία είναι το παν. «Πιο σημαντικό από την επιτυχία, είναι να νιώθεις χαρούμενος», απάντησε. Και η Κατερίνα είναι χαρούμενη.