εικόνες : Ιπποκράτης – Ippo – Ναυρίδης

Ναι, μα ο Giorgio Moroder δεν έπαιξε μουσική; Τι θέλει τώρα; Ο θρύλος του δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Να πούμε εδώ πως ο τρόπος που έπαιξε στην Αθήνα είναι ίδιος με τον τρόπο που παίζει και τους υπόλοιπους σταθμούς των περιοδειών του. To φεστιβάλ Plisskën – 26 / 27 Ιουνίου – τέλειωσε. Και επιστρέφοντας στις στιγμές που ζήσαμε από τις σκηνές του δεν σκεφτόμαστε μόνο πως υπάρχουν καλοί λόγοι να υπάρχει – σαν μουσικός θεσμός – στα καλοκαίρια μας.

Giorgio Moroder

•Plisskën δεν ήταν μόνο ο Moroder. Ήταν και οι μοναδικοί ρόκερς της ερήμου Tinariwen, ήταν και οι – καταπληκτικοί στην Αθήνα – ποπ-ροκερς Peter Bjorn & John, ο Poldoore, το electro ντουέτο των Γάλλων Kap Bambino

Tinariwen

Peter Bjorn & John

O φωτογράφος Ιπποκράτης – Ippo – Ναυρίδης πέρασε δύο μέρες – σχεδόν κυριολεκτικά – στην Τεχνόπολη φωτογραφίζοντας. Και τέσσερις να ήταν ή πέντε ή επτά εκεί θα ήταν να “τραβά” εικόνες.

Nicola Cruz

Jungle

Giorgio Moroder

Bombino

Plisskën 2019

Kap Bambino

Peter, Bjorn and John

Poldoore

Tinariwen

ΥΓ
εννοείται πως δεν υπάρχει χρόνος για νοσταλγία όταν το σήμερα είναι τόσο -μουσικά – προκλητικό. Και βλέποντας χιλιάδες ανθρώπους να συμμετέχουν σε ένα μουσικό φεστιβάλ, που ηχητικά θα το έλεγες θεματικό, επιστρέφουμε στα Synch του Λαυρίου. Εκεί που η μουσική και το βιομηχανικό τοπίο γίνονταν ένα. Τι κρίμα που ένα τόσο προκλητικό πρότζεκτ δεν “άντεξε”. Πάμε γι’ άλλα; Μα ναι, εννοείται πάμε γι’ άλλα.

Giorgio Moroder