Εντυπωσιακό είναι το ξεκίνημα της ταινίας «Joker» παγκόσμια αλλά και στη χώρα μας καθώς ξεπέρασε τα 234 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις και στην Ελλάδα τις πρώτες τέσσερις μέρες προβολής της έκοψε 160.000 εισιτήρια.

 Ο «Joker» του τρεις φορές υποψήφιου για Όσκαρ πρωταγωνιστή, Χοακίν Φίνιξ (The MasterWalk the Line), και του σκηνοθέτη Τοντ Φίλιπς (Hangover, Σκυλιά του Πολέμου), έχει μέχρι στιγμής αποσπάσει τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ της Βενετίας κατοχυρώνοντας μία θέση στην οσκαρική κούρσα.

•Η πολυσυζητημένη νέα εκδοχή του νοσηρού ήρωα κάνει τη διαφορά και επικεντρώνεται στη γένεση του εμβληματικού κακού, όπως ξεπήδησε από την περιθωριακή προσωπικότητα ενός μοναχικού ανθρώπου στην εχθρική Γκόθαμ των ‘80ς, που ποτέ δεν του έδωσε μία ευκαιρία.

Ο Φίλιπς ξετυλίγει μεθοδικά μία αλληγορική σπουδή χαρακτήρα και ο Φίνιξ μεταμορφώνεται εντυπωσιακά σε μία καθηλωτική ερμηνεία. Στην ταινία εμφανίζονται οι Ρόμπερτ Ντε Νίρο (Taxi Driver), Ζαζί Μπιτζ (Deadpool 2), Φράνσις Κονρόι (American Horror Story) και Μαρκ Μάρον (GLOW), ενώ ο Φίλιπς έγραψε το σενάριο με τον υποψήφιο για Όσκαρ, Σκοτ Σίλβερ (The Fighter).