του Μάρκου Ψυχάρη //

Το βινύλιο δεν σου φταίει σε κάτι αν έχεις καλεσμένο τον Νίκο Μαστοράκη (στην εκπομπή σου)

Δαιμόνιος μάνατζερ ποπ συγκροτημάτων όταν δεν υπήρχαν μάνατζερ ποπ συγκροτημάτων. Ταλαντούχος διπλανός κάθε ισχυρού. Κολλητός της χούντας. Καθοδηγητής της ιδιωτικής τηλεόρασης, όταν εκείνη παρουσιάστηκε δημόσια προβάλλοντας το αριστερίζον “Πλουραλισμός στα μίντια”. Ο Νίκος Μαστοράκης ήταν – και παραμένει – το σκοτεινό στόρι της ελληνικής επικοινωνίας. Ο επαγγελματικός του εναγκαλισμός με τη Χούντα των Συνταγματαρχών παραμένει στις μνήμες πολλών. Και η αλήστου μνήμης συνέντευξη – ανάκριση φοιτητών του Πολυτεχνείου σε κλίμα πλήρους τρομοκρατίας στο ΚΕΒΟΠ υπήρξε η χειρότερη εργολαβία στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης. Ο Νίκος Μαστοράκης, ο μάστορας του φωτισμού της γάμπας (θυμάσαι το 3,2,1 Αντέννα;), ήταν καλεσμένος του Αντώνη Κανάκη στην εκπομπή Vinylio.

Θλιβερό βίντατζ για τον σταθμάρχη του χαβαλέ της βόρειας Ελλάδας. Ο Μαστοράκης έκανε παρέα δίπλα σε ταλαντούχους ανθρώπους της μουσικής, της τέχνης. Εκείνη προβάλλει όταν ο λεκές της ζοφερής του πορείας δεν κρύβεται. Ένα τηλεοπτικό ριβάιβαλ τύπου “Τα Καλύτερα μας Χρόνια” με πρωταγωνιστή έναν υπερφιλόδοξο αριβίστα δεν μας είναι απαραίτητο.

Σταγόνες νοσταλγίας, απαλό τατς λίγης χούντας σε μια περίοδο που η ακροδεξιά νιώθει να παίρνει τα πάνω της, δεν το λες και υπηρεσία δημοκρατίας.

•Το “αστείο” είναι πως το τρέιλερ της εκπομπής λέει πως ο Νίκος της Χούντας θα έρθει από το Λος Άντζελες ειδικά για την εκπομπή. Μεγάλη η τιμή έτσι; Άστο ρε φίλε… μια χαρά τα πας με την αρβύλα σου.