του Γιάννη Παναγόπουλου //

Δεν υπάρχει μπάντα που να παίζει funk – jazz στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα ή τη Λάρισα ή όπου βάλει ο νους σου στην Ελλάδα και να μην το “πιστεύει”. Και είναι ωραία φάση που μια σειρά ανθρώπων φτιάχνουν γκρουπ για τη μουσική, όχι το “κουτσό” μάρκετινγκ της Ελληνικής σόου – μπιζ. Οι Wofly Funk Project είναι μέρος του κόλπου. Δημιουργήθηκαν το 2007.  Τι θέλουν απο τη μουσική; Τι θέλουν από το funk; Από πού έρχονται; Και πού θέλουν να πάνε;

-Πόσο έχει αλλάξει το Wolfy Funk Project από την μέρα που το δημιουργήσατε ως σήμερα;

-Αρκετά, αν σκεφτείς ότι ξεκινήσαμε το 2007 σαν jazz τρίο και τώρα βγαίνουμε στη σκηνή μέχρι και 13 άτομα, με τον ήχο μας να είναι εμφανώς επηρεασμένος από την αφροαμερικανική μουσική αλλά και την σύγχρονη urban σκηνή του funk, της soul και της hip hop. Κύριο όμως συστατικό σε αυτό το ταξίδι παραμένει πάντα το groove….

-Αν κάποια στιγμή κυκλοφορούσατε ένα εντελώς Jazz ή Dance άλμπουμ θα λεγόσασταν Wolfy Jazz ή Disco Project?

-Μπορεί όντως το όνομά μας να φαίνεται ότι προσδιορίζει το ύφος μας! Αν σκεφτείς όμως ότι όταν “βαφτιστήκαμε” παίζαμε κυρίως κομμάτια βασισμένα στην jazz, καταλαβαίνεις γρήγορα ότι δεν είναι μία ταμπέλα μουσικού είδους. Θα λέγαμε πιο πολύ, ότι κάθε φορά που δουλεύουμε κάτι καινούργιο το βλέπουμε σαν project με ό,τι καταβολές μπορεί να υπάρχουν σε κάθε τέτοια προσπάθεια. Άλλες φορές πιο jazz, άλλες πιο ηλεκτρονικές, άλλες πιο χορευτικές… Για εμάς το groove, το funκ, είναι πάντα μέρος των συνθέσεών μας ακόμα και των πιο λιτών και ήρεμων.

-Πoio είναι το πιο funky σημείο της Αθήνας;

-Tο home studio των Wolfy γιατί για εμάς είναι ένας χώρος δημιουργίας, επικοινωνίας και… ψυχοθεραπείας.