O Μάικ Σκοτ, λίντερ της Βρετανικής φολκ – ροκ μπάντας  The Waterboys,  ανοίγει την καρδιά του:  “Οι The Waterboys δεν ανήκουν σε καμία κίνηση, είδος, σχολή ή μόδα. Η μουσική μας είναι απλά… οι Waterboys. Έχουμε έδρα το Λονδίνο, το Δουβλίνο, το Γκόλγουεϊ, τη Νέα Υόρκη και το Φίντχορν της Σκωτίας και ακολουθούμε τις περιστροφές και τα ίχνη της μουσικής, όπου κι αν αυτή μας οδηγεί και όπου ξετυλίγεται η περιπέτεια”.
•Οι The Waterboys θα εμφανιστούν την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου Piraeus 117 Academy
To γκρουπ με τη μελωδικότητα και το λυρισμό του, σημάδεψε τις δεκαετίες του 80 και του 90 διεθνώς, παραμένει ευρηματικό και δραστήριο και έχοντας στις αποσκευές του τον τελευταίο του δίσκο με τίτλο Where The Action Ιs, γυρίζει ξανά τον κόσμο για να γεμίσει με μουσική τις περιπέτειες μας.
•«Το σετ μας αλλάζει από τη μία συναυλία στην άλλη και τα τραγούδια που παίζουμε είναι απλώς τα τραγούδια που μας αρέσει να παίζουμε. Δεν σκεφτόμαστε ότι ανήκουν σε κάποιο μουσικό κίνημα, όπως και εμείς», λέει ο Μάικ Σκοτ

Οι Τhe Waterboys δημιουργήθηκαν στο Εδιμβούργο το 1983.  Η ιστορία τους είναι πρακτικά συνυφασμένη με την μουσική υπόσταση και πορεία του Σκωτσέζου Μάικ Σκοτ.  Ο οποίος πέρα από ιδρυτικό μέλος, είναι και η ψυχή του συγκροτήματος. Η περιέργειά του για τη μουσική ήταν ασίγαστη και έτσι η μπάντα ξεκίνησε ένα ταξίδι εξερεύνησης μέσα σε πληθώρα μουσικών ειδών, το οποίο εν τέλει αποδείχτηκε φοβερά εποικοδομητικό για τον μετέπειτα μοναδικό ήχο της μπάντας.

Οι Waterboys τρέφουν ιδιαίτερη αγάπη για την Ελλάδα και εμπνέονται από την ελληνική μυθολογία. O Μάικ Σκοτ ειδικά στην πρώτη περίοδο των Waterboys, την εποχή της «μεγάλης μουσικής», που ξεκινά με το πρώτο άλμπουμ του γκρουπ, ξεδιπλώνεται στο δεύτερο, A Pagan Place και κορυφώνεται στο τρίτο τους άλμπουμ, This Is The Sea («The Pan Within» και «The Return of Pan»), δεν σταμάτα να αναζητά τον αρχαίο θεό Πάνα. Τον θεό, συνδετικό κρίκο ανάμεσα στον άνθρωπο και τη φύση, τον θεό – σύμβολο της μοναχικότητας και της μοναξιάς. Τον αρχαίο θεό που ζούσε ελεύθερος στη φύση, στα βουνά της Αρκαδίας, δίπλα σε ποτάμια και ρυάκια, ακούγοντας τον ήχους του νερού και εμπνεόμενος από το βουητό τους, δημιουργούσε φανταστικές μελωδίες, που γοήτευαν και κόλαζαν ακόμα και θεούς.

Στο άλμπουμ This Is The Sea του 1985 περιλαμβάνεται και το σινγκλ Whole Of The Moon, το οποίο έφτασε στο #26 των Βρετανικών charts και σφράγισε το όνομα των Waterboys. Το 1988 ο Scott εγκατέστησε πρακτικά τη μπάντα στο Σπάινταλ της Ιρλανδίας, όπου είχε τη βάση του και το στούντιο του συγκροτήματος, για να ηχογραφήσουν τον επόμενό τους δίσκο. Έτσι γεννήθηκε το Fisherman’s Blues, και με αυτό το άλμπουμ οι Waterboys μπαίνουν για πρώτη φορά ενεργά στα νερά της φολκ – ροκ. Όπως αργότερα είπε και ο ίδιος ο Σκοτ «Ήμουν πραγματικά ερωτευμένος με την Ιρλανδία. Κάθε μέρα ήταν και μια νέα, μαγική περιπέτεια.»

•Από το 1983 έως σήμερα οι Waterboys έχουν κυκλοφορήσει συνολικά 15 άλμπουμ

Έχουν περάσει πάνω από 10 χρόνια από την τελευταία επίσκεψη τους στη χώρα μας και οι The Waterboys επιστρέφουν ξανά στην Αθήνα για δύο show γεμάτα με τις αγαπημένες μας αναμνήσεις και όχι μόνο!

Δείτε το βίντεο που έστειλε στους Έλληνες fans o Μάικ Σκοτ