Ο Γιάννης Μπεχράκης (1960 – 2019) έφυγε από την ζωή χτες 2 Μαρτίου 2019, σε ηλικία 58 ετών. Ήταν Έλληνας φωτορεπόρτερ και επικεφαλής του φωτογραφικού τμήματος (chief Photographer) του ειδησιογραφικού πρακτορείου Reuters στην Ελλάδα.

Στη διάρκεια της καριέρας του είχε καλύψει πολέμους σε διάφορα μέρη του κόσμου καθώς και μεγάλα πολιτικά και αθλητικά γεγονότα. Για τη δουλειά του έχει βραβευτεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

•Έφυγε από τη ζωή στις 2 Μαρτίου 2019, σε ηλικία 59 ετών.

Βιογραφικό
Ο Γιάννης Μπεχράκης γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα. Σπούδασε φωτογραφία στο Athens School of Arts and Technology και στο Πανεπιστήμιο Μίντλσεξ (Middlesex University) στο Λονδίνο.

Εργάστηκε ως φωτογράφος στην Αθήνα τη διετία 1985-86. Το 1988 ξεκίνησε να δουλεύει για το Reuters στην Αθήνα. Η πρώτη του δουλειά στο εξωτερικό ήταν η κάλυψη της κρίσης στην Λιβύη τον Ιανουάριο του 1989.

To 2016 o Γιάννης Μπεχράκης έγινε κάτοχος βραβείο Πούλιτζερ

•«Το να παίρνεις ένα Πούλιτζερ από μόνο του είναι μεγάλη επιτυχία και αναγνώριση της δουλειάς σου. Το να το μοιράζεσαι με δύο, είτε κυριολεκτικά είτε μεταφορικά, μαθητές σου Alkis Konstantinidis και Alexandros Avramidis έχει αξία πέρα από κάθε αναγνώριση. Μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες μου για την αφοσίωση και σκληρή δουλειά!»

Τα παραπάνω είχε γράψει στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Γιάννης Μπεχράκης, που με την ομάδα του κέρδισε για λογαριασμό του πρακτορείου Reuters βραβείο το οποίο αποτελεί όνειρο για κάθε δημοσιογράφο και φωτορεπόρτερ. Η 100η απονομή των Πούλιτζερ – ύψιστης διάκρισης για τα έντυπα μέσα ενημέρωσης παγκοσμίως – έγινε χθες το βράδυ από το Πανεπιστήμιο Columbia. Το Reuters και οι New York Times μοιράστηκαν το βραβείο στην κατηγορία «Breaking News» για την φωτογραφική κάλυψη της προσφυγικής κρίσης στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Η βράβευση του Reuters έγινε για την, ιστορική πλέον, σειρά φωτογραφιών του Γιάννη Μπεχράκη και των δύο ακόμη Ελλήνων φωτογράφων του πρακτορείου, Άλκη Κωνσταντινίδη και Αλέξανδρου Αβραμίδη, που έδωσαν συγκλονιστικές φωτογραφίες στη δημοσιότητα.

•Για τις φωτογραφίες αυτές ο Γιάννης Μπεχράκης έχει ήδη ανακηρυχθεί φωτογράφος της χρονιάς για το 2015 από το Reuters και τον Guardian.

 

Υπάρχουν μπληροφορίες από : https://el.wikipedia.org/wiki