Μάρκος Ψυχάρης

Η Eurovision τελείωσε. Τι θα θυμόμαστε; Το αναμενόμενο φιάσκο της συμμετοχής του Βίκτορα Βερνίκου και της ομάδας ειδικών και αρμοδίων που τον συνόδευσε στο Λίβερπουλ. Το παραδοσιακό δωδεκάρι που δεν έδωσε η Ελλάδα στην Κύπρο. Τη νικήτρια του θεσμού, Loreen, που όποτε πατά στη σκηνή του θεσμού κερδίζει (πρώτη θέση). 

Η Eurovision αυτή τη φορά για την Ελλάδα ήταν μια υπόθεση εσωτερικής καύσης. Μια δισκογραφική “πούλησε” τον πελάτη της όσο καλύτερα μπορούσε. Ο Βίκτορας Βερνίκος προσγειώθηκε στη σκηνή της Eurovision υποβασταζόμενος από την ομάδα του. Μια σειρά καμαρωτών, αυτόκλητων ειδικών του χορού και της σκηνοθεσίας που υποτίθεται ότι είναι έξπερτς του θεάματος. Το ναυάγιο ήταν αναμενόμενο. Η ελληνική παρέα που βρέθηκε στο Λίβερπουλ δεν είχε τραγούδι να υποστηρίξει, δεν είχε show-biz όραμα να επιδείξει. 

Στα σχόλια της θείας του Βίκτορα (Μαρίνας Βερνίκου) γύρω από τη μιντιακή ανθρωποφαγία που του επιφύλαξαν τα media και, κυρίως τα social media, για την αποτυχία του ανιψιού της η απάντηση είναι αυτονόητη. Γιατί το περιβάλλον του νεαρού τραγουδιστή-συνθέτη δεν τον προφύλαξε μην αφήνοντάς τον να εκτεθεί δημόσια;

Κατά τα άλλα…

Η Loreen, με το τραγούδι «Tattoo», χάρισε ακόμη μία πρωτιά στη χώρα της Σουηδίας στον ευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό Eurovision. Η συμμετοχή της Σουηδίας συγκέντρωσε 583 βαθμούς από το κοινό και τις επιτροπές.

Η Loreen με το «Euphoria», πριν από 11 χρόνια, είχε κερδίσει τον διαγωνισμό και πλέον είναι η δεύτερη ερμηνεύτρια, μετά τον Τζόνι Λόγκαν που έχει δύο νίκες στην Eurovision.

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η Φινλανδία με τον Käärijä και το «Cha Cha Cha», ενώ την τρίτη το Ισραήλ με το «Unicorn».

Το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής δόθηκε στο Βέλγιο και το τραγούδι «Because of You».

Η Κύπρος, την οποία εκπροσώπησε ο Andrew Lambrou με το τραγούδι «Break a Broken Heart», έλαβε τη 12η θέση.