Του Απέναντι //

Υψώνουμε το δάχτυλο μας ψηλά. Η κοινωνία στο όνομα του θεού μπορεί να κάνει τα πάντα. Οι ηγέτες μας το γνωρίζουν. Έχουμε δίκιο. Πάντα δίκιο. Η θρησκεία μπορεί να καλύψει ακόμα και την επιστήμη. Κυρίως εκείνη είναι ο εχθρός. Πρόσφατα ορισμένες σημαντικές αλλαγές έγιναν στο πρόγραμμα σπουδών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η απόφαση πάρθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Η εντυπωσιακότερη των αλλαγών ήταν η αφαίρεση από το μάθημα της Βιολογίας στο γυμνάσιο του κεφαλαίου «Αρχή της Ζωής και Εξέλιξη». Απλά πράγματα, οι πατέρες του Έθνους μας αποφάσισαν πως για τα νέα μυαλά της Τουρκίας δεν είναι απαραίτητο να μάθουν τη θεωρία της εξέλιξης του είδους μας. Μην αναρωτιέστε γιατί συμβαίνει αυτό. Τα άρθρα του Ισλάμ γράφουν την αλήθεια καλύτερα γύρω από το επίμαχο θέμα.

Για την ακρίβεια για πολλούς φανατικούς εδώ το Ισλάμ έχει δίκιο έτσι κι αλλιώς.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και κυβερνητικός εκπρόσωπος Numan Kurtulmuş έκανε την παρακάτω δήλωση γύρω από το θέμα. «Ακούστε» τη: «Η θεωρία της εξέλιξης είναι μια ξεπερασμένη και σάπια θεωρία».

Όλοι μπορούν ν’ απλώσουν ένα πικρό χαμόγελο στα παραπάνω. Είναι παράλογα. Όμως εδώ υπάρχουν άνθρωποι που ακόμα πιστεύουν πως «ο Προφήτης Μωάμεθ θα απογειωθεί στον ουρανό με το άλογό του για να διαπραγματευθεί με τον θεό…». Ξέρετε, στην κορυφή αυτών των αντιλήψεων στέκονται οι άνθρωποι που κυβερνούν τη χώρα.

Δυστυχώς η Τουρκία διοικείται από ανθρώπους που πιστεύουν πως ένα παραμύθι είναι αρκετό να κρατήσει μια χώρα ενωμένη.

Ανεξάρτητα από τα παραπάνω υπάρχει και το DNA. Που δεν νοιάζεται για τέτοιου τύπου ανοησίες. Όπως είπε και ο Ρίτσαρντ Ντόκινς: “Το DNA δεν νοιάζεται, δεν ενδιαφέρεται. Μόνο το DNA υπάρχει και όλοι χορεύουμε στον ρυθμό του».

Μια εύλογη απάντηση γύρω από τις θέσεις της τουρκικής κυβέρνησης έρχεται από το στόμα του αστροφυσικού Neil deGrasse Tyson:

“Το τέλειο από την πλευρά της επιστήμης είναι πως είναι πραγματική ακόμα και αν δεν το πιστεύετε».

thumbnail_2