Όταν ο  συνταγματάρχης είχε κέφια: «Ασθενήν έχουμε. Εις τον γύψο τον βάλαμε. Τον δοκιμάζομε εάν μπορεί να περπατάει με τον γύψο. Βγάζουμε τον αρχικό γύψο και ενδεχομένως περιορίζουμε τον καινούργιον εκεί που χρειάζεται. Ας προσευχηθούμε να μην χρειάζεται ξανά γύψον. Εάν χρειάζεται θα του τον βάλουμε για το μόνο που μπορώ να σας υποσχεθώ είναι να σας καλέσω να δείτε και εσείς το πόδι χωρίς γύψο.»

Απόσπασμα από λόγο του Γεωργίου Παπαδόπουλου. Έλληνα αξιωματικού, πραξικοπηματία και πρωτεργάτη της κατάλυσης της ελληνικής δημοκρατίας την περίοδο 1967-1974 καθιστώντας τον εαυτό του ηγέτη της τότε στρατιωτικής κυβέρνησης, γνωστής ως Χούντα των Συνταγματαρχών.

Το Πραξικόπημα των συνταγματαρχών στους φαν του ονομάστηκε «Επανάστασις». Και η λίγκα των πραξικοπηματιών «επαναστάτες».

Οι φιέστες ανάταξης του ηθικού των «νοικοκυραίων» της εποχής ήταν μέρος του πάρτι. Η προπαγάνδα στις φιέστες της (πάντα σε επιβλητικούς χώρους) έχωνε και ψεύτικα χειροκροτήματα σε τηλερεπορτάζ που την αποθέωναν «φυσικά».

-Τέλη της δεκαετίας του 1960. Τα greeklish του Στυλιανού Παττακού – υπουργός Εσωτερικών (1967-71) και Α΄ αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης (1971-73) – προκαλούν γέλια, όσα λέει ανατριχίλα.

-Η καλή μέρα δεν φαίνεται από το πρωί. Όταν το μιλιτέρ: «Από σήμερον και μέχρι νεοτέρας διαταγής…» γίνεται μέρος του λεξιλογίου των πολιτών.

-Ο «λύνω και δένω» της χουντικής επικοινωνίας. Ο σταρ, ο δημοσιογράφος, ο μάνατζερ Νίκος Μαστοράκης παίρνει συνέντευξη από φυλακισμένους φοιτητές στο στρατόπεδο ΚΕΒΟΠ.

Ο Μαστοράκης μπροστά και πίσω από τις κάμερες «ποζάρει» ως ο απόλυτος μονάρχης στην επικοινωνία της εποχής.

Μετά τη συνέντευξη οι φοιτητές επέστρεψαν στα κρατητήρια της ΕΑΤ – ΕΣΑ. Τη φωλιά των βασανιστηρίων κάθε αντιφρονούντα της χούντας.