Γιάννης Παναγόπουλος

Η περιέργεια της επόμενης μέρας. Δεν ήταν μόνο οι τηλεθεατές που περίμεναν την επιστροφή των Ράδιο Αρβύλα. Με μεγαλύτερη προσμονή ανέμεναν την επαναφορά τους στον τηλεοπτικό αέρα οι τηλεδημοσιογράφοι.

Η εκπομπή που συζητήθηκε όσο καμία άλλη, για ευνόητους λόγους, τον περασμένο μήνα δεν έφερε αίμα στην αρένα. Κάποιοι από τη γειτονιά των μίντια βρήκαν αυτό που είπε ο Αντώνης Κανάκης: “Ένα χειροκρότημα στην αγαπημένη μας κυβέρνηση γιατί έκαναν ότι μπορούσαν για να ξεμπερδ… ε συγγνώμη για να επιστρέψει και η τελευταία σατιρική εκπομπή στην τηλεόραση. Δηλαδή στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Άδωνι Γεωργιάδη και σε όλα τα παπαγαλάκια τους, τα οποία είναι πάρα πολλά, δεν είναι κυβέρνηση αλλά τροπικό δάσος, δεν μπορείτε να φανταστείτε τι γίνεται από παπαγάλους.” ως “σχόλιο αιχμηρό”. Κάποιοι άλλοι, από την ίδια γειτονιά, υπερθεμάτισαν πάνω στην ίδια χλιαρή άποψη του παρουσιαστή τιτλοφορώντας τη ως “επίθεση στην κυβέρνηση”.  Αναλύοντας τα δεδομένα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι, τελικά, μπορεί να οριστεί ως “αιχμηρό σχόλιο” και “επίθεση στην κυβέρνηση” από τους δημοσιογράφους των κραταιών μίντια. Στ’ αλήθεια τώρα το να πεις πως ο Άδωνις Γεωργιάδης πέρα από υπουργός, πέρα από σχολιαστής του Σκάι, πέρα από αντιπρόεδρος στη ΝΔ είναι και διανυκτερεύον 24/7 τρολ του διαδικτύου, είναι επίθεση στην κυβέρνηση; Αυτό ακούγεται από παντού. Η εγκυρότητα του Αντώνη Κανάκη την επικυρώνει;

Χτες είδαμε Ράδιο Αρβύλα στυλ: “Σαν να μην πέρασε μια μέρα”. Εντάξει έλειπε ο Στάθης, ο αιώνιος ανθυπολοχαγός της, αλλά δεν τρέχει και τίποτα για κανέναν. Και δεν το λέμε για να παινέψουμε την μιντιακή κουλτούρα της ομάδας που επιμελείται τη σατυρική εκπομπή, αλλά το γύρισμα της πλάτης της σε όλο τον θόρυβο που ξέσπασε μόλις πριν μερικές εβδομάδες, ήταν έξυπνη κίνηση.

Η εκπομπή Ράδιο Αρβύλα προβάλλεται ξανά. Σε κάποιους θα αρέσει, σε κάποιους όχι. Τυπικά πράγματα. Συνηθισμένα πράγματα.